1. ledna 2012 • 10:27

Přerost: Proti Finům jsme byli unavení. Rusko? To je výzva

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté nedokázali navázat na vítězný zápas s USA a ve svém posledním utkání základní skupiny B juniorského šampionátu v Kanadě podlehli Finsku 0:4. V zápase českému týmu chyběli tři zranění hráči a v oslabené sestavě, navíc den po náročném zápase s Američany, nedokázali čeští mladíci držet se soupeřem krok.



"Nebyl to nedostatek motivace, ale velká únava, co rozhodlo o osudu utkání," potvrdil novinářům trenér Miroslav Přerost. "Zápas s USA nás stál strašně moc sil, bohužel se nám zranilo trio hráčů, někteří hráli se sebezapřením... A proti tak silnému soupeři nám v oslabené sestavě chyběly síly," dodal Přerost.

Čeští mladíci od úvodu za soupeřem zaostávali. "Byl tam opět špatný vstup do zápasu. A máme samozřejmě tady na turnaji problémy s množstvím faulů. Snažíme se to u hráčů korigovat, ukazujeme jim video, ale některé fauly vyplývaly i z únavy," připustil Přerost.

"Nezbývá než věřit, že v rozhodujícím zápase ve čtvrtfinále ty fauly dělat nebudeme a budeme mít více možností hrát pět na pět," dodal.

Porážka znamenala pro český výběr konečné třetí místo ve skupině. Hned po utkání se tým přesunul do Calgary, kde ho ve čtvrtfinále v noci z pondělí na úterý od 3:00 SEČ čeká obhájce prvenství Rusko. Přerost ze silného soupeře, který bude velkým favoritem, ale nemá obavy.

"Je možná dobře, že budeme hrát proti silnějšímu soupeři, že můžeme překvapit. A je to možná i taková větší výzva, že hráči budou daleko víc motivovaní," věří Přerost.

Evropského soka mají navíc trenéři přečteného, v sezoně s ním sehrál český výběr hned několik utkání. "Máme přečtenu jejich hru, známe jejich nejlepší hráče, přesilovky, takže v tomto směru máme dostatek informací, abychom se na čtvrtfinále dobře připravili," prohlásil Přerost.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud