30. prosince 2013 • 15:50

Po senzaci přišla kocovina! Češi prohráli s Německem 0:3

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté prohráli na mistrovství světa do 20 let s Německem 0:3 a nenavázali na překvapivý bodový zisk proti favorizované Kanadě. Zítra musejí získat v závěru základní skupiny proti Slovensku alespoň dva body, jinak budou hrát na šampionátu jen o udržení. Utkání jsme sledovali ONLINE na iSport.cz.



MATCH OVERVIEW LEGACY
30. 12. • 13:35
Česko U20
Česko U20
0:3
ONLINE
30. prosince
13:35
Německo U20
Německo U20
Góly

Domácí:

Hosté: 14:24. F. Tiffels, 35:24. Kahun, 37:51. F. Tiffels

Sestavy

Domácí: Langhamer (Dolejš) – Knot, Šidlík, Marcel, Košťálek, Šulák, Němeček – Pastrňák, Simon, Procházka – Kämpf, Vrána, Kaše – Faksa, Tomeček, Volek – Sedláček, Zacha, Machač – Zdráhal.

Hosté: Cüpper (Reich) – Bender, Tiffels D., Möser, Saeftel, Botzenhardt, Wagner, Noske – Tuomie, Tiffels F., Kahun – Laub, Eisenschmid, Ziegler – Neugebauer, Kammerer, Filin – Klopper.

Rozhodčí

Tobias Björk (SWE), Steve Papp (CAN) – Kenji Kosaka (JPN), Henrik Pihlblad (SWE)

Stadion

Češi tentokrát připustili další překvapení turnaje na svůj účet. Němci byli po třech duelech před posledním vystoupením ve skupině bez bodu při skóre 4:24.

"Špatné bylo prakticky všechno. Chyběl nám důraz, pohyb, spolupráce, komunikace, špatně jsme bruslili. Měli jsme chodit více do branky," řekl trenér Přerost.

Český tým nastoupil bez potrestaného obránce Plutnara a úvodní dějství se mu nevydařilo. Do první velké šance se dostali Němci s koncem Kämpfova vyloučení v osmé minutě, ale gólman Langhamer si s Laubovou dorážkou poradil. Další možnost měl Ziegler a v 15. minutě už se outsider radoval. U levé tyčky dorazil puk za Langhamerova záda Frederik Tiffels.

Frederik Tiffels střílí jeden z německých gólů
Frederik Tiffels střílí jeden z německých gólů

Cüpperovu branku Češi dobývali marně a Němci nadále hrozili. Na začátku druhé části mohl při Pastrňákově trestu skórovat znovu Frederik Tiffels. Pokusy českých hráčů končily u německého brankáře, navíc nabízeli soupeři další přesilovky. Němci nevyužili 79 trvající výhodu pěti proti třem a v polovině utkání neproměnili velké šance na vyrovnání Pastrňák a Faksa.

Tlak českého týmu vyrovnání nepřinesl, naopak v 36. minutě Fredrik Tiffels sebral v rohu puk Šulákovi a osamocený český rodák Kahun po jeho přihrávce zvýšil. Za 147 vteřin při Šidlíkově trestu navíc hrdina zápasu Frederik Tiffels střelou přes obránce upravil už na 3:0.

Pozápasový rozhovor s Pastrňákem.
Video se připravuje ...

Na konci druhé části se Přerostův výběr dočkal první přesilovky, ale naději nevykřesal ani v další početní výhodě, kdy se neprosadil z dorážky atakovaný Volek a se střelou neuspěl ani Šidlík. Cüpper zůstal neprůstřelný i při Eisenschmidově trestu. Na druhé straně mohl zvýšit Wagner. Nulu brankáři Shawiniganu z QMJHL nesebral ani po sólu Vrána, Cüpper kryl celkem 40 českých pokusů.

"Podle mě jsme do zápasu nastoupili nepřipraveni. Měli jsme hrát stejně jako proti Kanadě. Naopak nastoupili oni na nás. Hned na začátku nás zaskočili dvěma dobrými střídáními. Musíme se z toho oklepat, odpočnout si a zítra porazit Slováky," uvedl útočník David Pastrňák.

Kanada si poradila se Slovenskem

Hokejisté Kanady vyhráli na mistrovství světa dvacítek v Malmö po obratu nad Slovenskem 5:3 a budou v úterý bojovat o prvenství ve skupině A s USA. Slováci už mají také jistotu účasti ve čtvrtfinále a budou hájit třetí pozici proti Česku, které v případě vítězství mohou poslat do boje o záchranu a zajistit play off Němcům.

Kanaďané po sobotní prohře s Českem 4:5 po samostatných nájezdech měli velké problémy i se Slovenskem. Prohrávali už 1:3, ale dokázali výsledek otočit. V dramatickém závěru nejdříve trefil v 55. minutě Slovák Dávid Gríger tyč a v čase 57:14 vstřelil v přesilovce vítěznou branku Nic Petan, který ještě pojistil výsledek při power play.

ČR - Německo 0:3 (0:1, 0:2, 0:0)
Branky a nahrávky:
15. F. Tiffels (Möser, Kahun), 36. Kahun (F. Tiffels), 38. F. Tiffels (Bender). Rozhodčí: Björk (Švéd.), Papp (Kan.) - Kosaka (Jap.), Pihlblad (Švéd.). Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. Diváci: 1062.

Sestava ČR: Langhamer - Knot, Šidlík, Marcel, Koštálek, Němeček, Šulák - Pastrňák, Simon, Procházka - Kämpf, Vrána, O. Kaše - Faksa, Tomeček, Volek - Sedláček, Zacha, Machač - Zdráhal. Trenér: Přerost.

Kanada - Slovensko 5:3 (1:1, 1:2, 3:0)
Branky a nahrávky: 19. Lazar (Mantha, Petan), 37. Mantha (Ekblad, Drouin), 55. Drouin (Mantha), 58. Petan (Mantha, Pouliot), 59. Petan (Reinhart, Lazar) - 2. Gríger (Predajniansky, Réway), 28. Réway (Gríger, Kolena), 33. Gríger (Réway, Kolena). Rozhodčí: Hradil (ČR), Romasko (Rus.) - Kowert (Něm.), Metalnikov (Rus.). Vyloučení: 6:5, navíc Drouin (Kan.) 10 min. Využití: 2:3. Diváci: 2558.

1. USA 3 3 0 0 0 19:4 9
2. Kanada 3 2 0 1 0 16:10 7
3. Slovensko 3 1 0 0 2 15:13 3
4. Německo 4 1 0 0 3 7:24 3
5. ČR 3 0 1 0 2 6:12 2

 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Tabulky Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud