Pavel Bárta
6. ledna 2015 • 07:15

Přerost se vrátil z nemocnice, na dálku ho podpořil bronzový Bokroš

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z KANADY | Trenér české dvacítky Miroslav Přerost může z Toronta odletět domů. Včera po poledni místního času kouč juniorské reprezentace zkolaboval a byl převezen do nemocnice, kde podstoupil podrobné vyšetření, byla mu poskytnuta infuze. Ještě večer se však vrátil do hotelu Sheraton, kde má tým základnu. Lékaři ho propustili s tím, že nic nebrání, aby mohl dnes odpoledne letadlem odcestovat domů.



„Řeknu vám, že i já zažil situace, kdy mi bylo špatně. Dokážu trenéra Přerosta pochopit. Kdybychom hráli o záchranu, tak jsou to pořádné nervy. Strašný nápor. Celý národ pak čeká, jak to dopadne. Přeju mu jen to nejlepší. Nejsou to fráze - na trenéry je obrovský tlak. My příští rok můžeme hrát o záchranu a to samé budu prožívat já,“ vyjádřil českému kolegovi před novináři podporu slovenský trenér Ernest Bokroš.

Jeho svěřenci ve čtvrtfinále v Montrealu vyřadili český výběr, po vítězství 4:2 nad Švédskem po 16 letech v turnaji vybojovali podruhé bronz. Bývalý kouč Zlína a Českých Budějovic Bokroš předvedl, že umí. Po semifinálové porážce s Kanadou dokázal tým vzchopit a dovést senzačně k medailím.

Až od českých novinářů se dozvěděl, co Miroslava Přerosta potkalo. A že zatímco slovenský tým bojoval o medaili, v českém táboře řešili kritiku otce jednoho z hráčů, Pavla Zachy staršího, i další dozvuky čtvrtfinálové prohry.

Kouč dvacítky Přerost zkolaboval. Lener věří v uzdravení
Video se připravuje ...

„Tlak ze strany rodičů jsem nezažil,“ prohlásil Bokroš. „Člověk dělá maximum a snaží se vybrat nejlepší hráče. Pokud vás někdo obviní, že chcete vzít někoho protekčního, a vám se pak dva hráči zraní, vždyť to by byla moje vlastní sebevražda! Musím vzít ty nejlepší,“ připomněl.

Jeho tým měl největší oporu v brankáři Denisu Godlovi. A po Kanadě si vedl nejlíp v oslabeních. „Že jsme pak dali gól, to je fajn. Všichni zviditelňují rozhodující trefu Skalického, ale ne! Čtveřice Bondra, Skalický, Petráš, Kabáč - to byli nejlepší hráči do defenzivy. Na tohle se musíme při nominacích dívat, tam to pak my trenéři dostaneme asi vždycky pocítit,“ rozebral Bokroš pozadí slovenské senzace.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud