4. prosince 2017 • 19:11

Nečas, Chytil i Safin. V širší nominaci dvacítky na MS je celkem 27 hráčů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Filip Pešán pozval do přípravného kempu před mistrovstvím světa hokejistů do 20 let v Buffalu celkem 27 hráčů. V nominaci jsou i útočníci Martin Nečas a Filip Chytil, kteří v této sezoně okusili slavnou NHL, ale také teprve sedmnáctiletý Jakub Lauko, jenž stabilně obléká dres extraligového Chomutova.



V Pešánově výběru jsou dva brankáři, deset obránců a patnáctka útočníků, přičemž jedenáct hráčů posílí mužstvo ze zámořských soutěží. Jedním z nich je i útočník Kristian Reichel, syn bývalého kapitána reprezentace a olympijského vítěze z Nagana Roberta Reichela.

Na přípravný kemp zamíří mužstvo v příštím týdnu do Niagara Falls. V úterý se sejde na srazu v Břeclavi, den poté odletí do zámoří. Do závěrečné nominace se v souladu s pravidly turnaje dostane 23 hráčů, z toho budou tři brankáři. Je tak jasné, že k současnému týmu přibude ještě jeden gólman a zároveň ho minimálně pětice hráčů z pole opustí.

Tým pod vedením kouče extraligového Liberce Pešána, jehož asistenty jsou Rostislav Vlach s Miroslavem Přerostem, absolvuje před šampionátem v zámoří dvě prověrky. V noci ze středy na čtvrtek 21. prosince SEČ se utká s Kanadou a od dva dny později v noci na sobotu 23. prosince SEČ poměří síly s Finskem.

Samotný šampionát proběhne od 26. prosince do 6. ledna 2018, kdy je od 2:00 SEČ na programu finálový boj o zlato. V pozici obhájce titulu budou domácí Američané, Češi skončili na minulém MS ve čtvrtfinále. V základní skupině narazí Pešánův výběr postupně na Rusko, Švédsko, Bělorusko a Švýcarsko. Do play off postoupí nejlepší kvarteto.

Širší nominace na přípravný kemp před MS juniorů:
Brankáři: Josef Kořenář (Benátky nad Jizerou), Jakub Škarek (Jihlava).
Obránci: Lukáš Doudera (Litvínov), Jakub Galvas (Olomouc), Filip Haman (Frýdek-Místek), František Hrdinka (Mladá Boleslav), David Kvasnička (Plzeň), Vojtěch Budík (Prince Albert/WHL), Libor Hájek (Saskatoon/WHL), Filip Král (Spokane/WHL), Radim Šalda (Saint John/QMJHL), Ondřej Vála (Kamloops/WHL).
Útočníci: Filip Helt, Ondřej Machala (oba Litoměřice), Kryštof Hrabík (Liberec), Martin Kaut (Pardubice), Petr Kodýtek (Plzeň), Daniel Kurovský (Vítkovice), Jakub Lauko (Chomutov), Martin Nečas (Kometa Brno), Radovan Pavlík (Hradec Králové), Filip Chytil (Hartford/AHL), Albert Michnáč (Mississauga/OHL), Kristian Reichel (Red Deer/WHL), Ostap Safin (Saint John/QMJHL), Filip Zadina (Halifax/ QMJHL), Marek Zachar (Sherbrooke/QMJHL).

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud