František Suchan
19. prosince 2013 • 11:30

6 zápasů, 5 gólů. Prolomí hokejisté s Finy podzimní bídu?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 18:30 | Pět gólů ze šesti zápasů. Jediná výhra. Osmnáct inkasovaných branek. Po dvou turnajích sezony najdete reprezentaci na nejspodnějším stupni hlavních ukazatelů. Utnout jalový podzim má šichta na ruském Channel One Cupu, který Hadamczikův výběr startuje dnes proti Finům v O2 Areně (18.30). Palbu by mělo obstarat hlavně Červenkovo komando s veterány Nedvědem a Hlinkou.



MATCH OVERVIEW LEGACY
19. 12. • 18:30
Česká republika
Česká republika
2:0
ONLINE
19. prosince
18:30
Finsko
Finsko
Góly

Domácí: 37:12. Nedvěd, 59:14. Hlinka

Hosté:

Sestavy

Domácí: Jakub Kovář (Salák) – T. Kaberle, Ševc, Krajíček, Barinka, Němec, Čáslava, Zámorský, Mojžíš – Nedvěd, Hlinka, Červenka – Sekáč, Jan Kovář, Vondrka – Vincour, Novotný, Šimánek – T. Nosek, Kousal, Buchtele. Trenér: Alois Hadamczik.

Hosté: Koskinen (Engren) – Salmela, Nummelin, Karalahti, Mäenpää, Jaakola, Jalasvaara, Ohtamaa – Pesonen, Hytönen, Puustinen – Hartikainen, Koskiranta, Jormakka – Rajala, Kemppainen, Donskoi – J. Sallinen, T. Sallinen, Huhtala – Palola, Koho. Trenér: Erkka Westerlund.

Rozhodčí

Nord, Sjöqvist (oba Švéd.) – Lederer, Tošenovjan (oba ČR).

Stadion

O2 Arena - Praha

Návštěva

13 096 diváků

Nemohli by vyhrávat, ani kdyby gólmani celou sezonu nedostali jedinou branku. Ne s touhle bilancí. Jedna. Nic. Dvě. Nic. Dvě. Nic. Takhle vypadají výčty tref národního týmu v aktuálním ročníku.

Šest zápasů, pět vstřelených branek. Dalšího komentáře netřeba. „To je hrozný “ ulevil si po včerejším tréninku kouč Alois Hadamczik. „Hokej se hraje na góly a my jsme je bohužel nedávali, proto jsme předchozí utkání prohrávali.“

Na nadcházející akci, posledním testu evropských hráčů před olympijskými hrami v Soči, má být všechno jinak. I proto, že mizernou neproduktivní bilanci, táhnoucí se rokem 2013, už v kabině národního týmu neuslyšíte omílat, což věru nepřispívá k pohodě. „Kluci tohle cítí sami, já už jim to ani nepřipomínám. Dělat to dokola je totiž taky špatně. U cvičení na tréninkách jen vyžadujeme větší důraz před brankou a střelbu,“ přiblížil Hadamczik.

Ten oproti listopadové Karajale, kde jeho výběr dosáhl celých dvou zásahů ve třech partiích, vyměnil pro Channel One Cup polovinu soupisky, hlavně na útočných pozicích. Komplet nová je elitní formace namixovaná ze zkušeného tria borců, jejichž původním hokejovým povoláním je pozice centra. Roman Červenka vlevo, Jaroslav Hlinka uprostřed, Petr Nedvěd vpravo. Součet věku posledních dvou činí dohromady 79 let, ale nápady pořád mají, nemějte strach. Měli by si vyhovět.

Ruští fanoušci slaví gól Mikhaila Varnakova v síti Jakuba Kováře.
Ruští fanoušci slaví gól Mikhaila Varnakova v síti Jakuba Kováře.

„Jde hlavně o inteligenci jednotlivých hráčů. Doufám, že se doplníme,“ pokýval Červenka, ve 28 letech benjamínek lajny, zároveň taky ale mistr světa a ofenzivní eso z Petrohradu. Sám se letos ukázal jen na srpnové akci v Pardubicích a moc dobře ví, že od něj a jeho parťáků z formace se bude čekat palba. „Samozřejmě. Jsme tady od toho. Zase ale podle mě nemá cenu si tohle moc pouštět do hlavy. Člověk se musí jen snažit odehrát dobrý zápas, hrát naplno a proměňovat šance. Hlavně je třeba využít nějakou přesilovku,“ naznačil Červenka.

Zrovna do početních výhod se k němu na centra přesune Jan Kovář, nejlepší nahrávač KHL z Magnitogorsku. Na včerejším tréninku ovšem předváděla účelnější akce druhá přesilovková pětice ve složení Novotný, Hlinka, Šimánek, Krajíček a Barinka.

Tak jako tak, reprezentanti evidentně tuší, jak dopravit puk do branky. Dost z nich si navíc dovezlo solidní formu ze svých klubů. „Tahle parta kluků je dobrá, záleží jen na tom, aby jim to hned zkraje sedlo, aby se chytili. Pak věřím tomu, že ve čtvrtek sehrají dobrý zápas,“ nadhodil Hadamczik.

Dobrý zápas, to se rovná vstřeleným gólům. Jinak to nejde.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud