Pavel Bárta
27. února 2014 • 04:50

Růžička se kvůli reprezentaci vzdal KHL. Už byl domluvený se Slovanem!

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po letech strávených ve Slavii měl hokejový kouč Vladimír Růžička namířeno do KHL, už byl domluvený se Slovanem Bratislava. Do toho ale přišla nabídka převzít českou reprezentaci po Aloisi Hadamczikovi. A to se neodmítá…



„Dostal jsem nabídku od Slovanu. A víceméně jsem s ním byl ústně domluvený,“ přiznává Vladimír Růžička v rozhovoru pro deník Sport. Jenže… „Národní mužstvo je národní mužstvo,“ má jasno o svých prioritách.

„Na tomhle jsem se domluvil a co se týče něčeho dalšího, ať ruského mužstva KHL, nebo Slovanu, to mě momentálně nezajímá,“ říká Růžička, který byl s lavičkou Slavie srostlý od roku 2000.

„Přiznám se, že po těch čtrnácti sezonách ve Slavii byl nejvyšší čas něco změnit, zkusit něco nového. Nejde to dělat donekonečna,“ řekl Sportu kouč, který Slavii dvakrát dovedl k extraligovému titulu.

Teď se bude naplno věnovat české reprezentaci, ale ve Slavii se prý bude motat kolem mládeže. „To mě vždycky bavilo a baví, budu fungovat i jako poradní hlas majitelů klubu. Ale hlavně chci být připravený na akce, které nás čekají,“ vyhlíží Růžička novou výzvu.

Nový kouč? Růžička by měl omladit kádr, říká hokejový šéf Král
Video se připravuje ...

„Vedle toho budu během sezony mít čas na nároďák, objíždět zápasy, sledovat hráče. Chci si malinko odpočinout, ale ne zase tolik, abych měl v sobě pořád ten náboj. A národní mužstvo mi ho dá určitě velikej,“ těší se kouč, který už dvakrát dokázal s českou reprezentací získat zlato ze světového šampionátu.

Rozhovor s Vladimírem Růžičkou čtěte ve čtvrtečním Sportu!

Ve čtvrtečním Sportu najdete rozhovor s Vladimírem Růžičkou a spoustu dalších informací o hokejové reprezentaciFoto Archiv Sport

Vladimír Růžička už jako trenér získal s českou reprezentací dva titulu mistrů světa
Vladimír Růžička už jako trenér získal s českou reprezentací dva titulu mistrů světa

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud