1. března 2012 • 20:50

Třinec vydřel výhru nad Zlínem po nájezdech, je vyrovnáno

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Třince zvítězili v druhém zápase předkola play off extraligy na ledě Zlína 4:3 po samostatných nájezdech a vyrovnali stav série, hrané na tři vítězná utkání, na 1:1. Domácí prohrávali po první třetině už 1:3, ale dokázali si vynutit prodloužení díky trefě obránce Tomáše Linharta v oslabení.



V rozstřelu rozhodl útočník Miloslav Hořava, který byl jediným úspěšným z šesti exekutorů. Série pokračuje v sobotu a v neděli v Třinci.

Vstup do utkání se povedl Zlínským, kteří se již ve čtvrté minutě v ponechané výhodě ujali vedení díky povedené střele Veselého z mezikruží. Třinec inkasovaná branka nezaskočila a po necelých dvou minutách vyrovnal. Gól Orsavy pod horní tyč uznal hlavní sudí až po konzultaci s videorozhodčím.

V osmé minutě se hosté nevyvarovali technického prohřešku a špatně střídali, úvodní přesilovku však Zlín nevyužil. Velkou šanci měl poté Bonk, jehož střelu vyrazil gólman Horčička betony. V následné druhé početní výhodě si domácí vytvořili nápor, který ale po druhé polovině přesilovky ustal.

Ke konci třetiny tak převzal iniciativu Třinec. Zpoza branky vykroužil Hrňa, jenž střelou z ostrého úhlu zavěsil přesně do horního růžku. Jako studená sprcha zapůsobila na domácí situace v závěru třetiny.

Jak snadné je vstřelit gól, předvedla při rychlém útoku druhá třinecká lajna vedená Peterkem. Pohlednou kombinační akci zakončil gólem zblízka Adamský. Do konce třetiny zbývaly tři vteřiny.

Po první přestávce se Zlín otřepal a odměnou mu byl kontaktní gól, který vstřelil Veselý, jenž zaznamenal druhou trefu v zápase. Prostřední část hry patřila Zlínu, který hýřil pohybem a dokázal dostat soupeře pod tlak. Vstřelit třetí branku ale Berani nedokázali. Také v druhé třetině rozhodčí vyloučili několik hráčů. Ani jeden trest však neměl na průběžný výsledek vliv.

Veselý tuto šanci neproměnilFoto ČTK

Třetí třetina tak nabídla zajímavou zápletku. Zlín se přes pozorně bránící protihráče ztěžka dostával do útočného pásma. Když už se mu to podařilo, narazil na třineckého brankáře. Hamerlík měl i notnou dávku štěstí, když zkrotil neposedný puk po Galvasově tečované střele. Vzápětí měl na druhé straně šanci Varaďa, jenž vystřelil těsně vedle zlínské branky.

Ubíhající čas nahrával Třinci, který stále držel těsný náskok. Při Zíbově vyloučení Zlín promrhal možnost vyrovnat. Po návratu z trestné lavice se Zíb zapojil do hry, ale v brejku pozorného gólmana Horčičku nepřekonal.

Orsava se snaží překonat HorčičkuFoto ČTK

V závěru nastalo nečekané drama. Dvě a půl minuty před koncem základní hrací doby byl vyloučen obránce Tesařík. Když už to vypadalo, že je Zlín bez šance na skórování, tak se opak ukázal být pravdou. Paradoxně ve vlastním oslabení vyrovnal přesnou ranou Linhart a vynutil tak svému týmu prodloužení.
V úvodu nastavené desetiminutovky se Zlínu otevřela početní výhoda čtyř proti třem po Varaďově vyloučení. Ve velké šanci Čajánek minul třineckou branku, Zlín tak velkou výhodu nezužitkoval.

Aktivnější byli domácí, kteří ale nedokázali vstřelit rozhodující gól. Nepříjemnou střelu agilního Lešky Hamerlík vyrazil. Rozhodnout musely nájezdy a v nich zajistil výhru Ocelářům trefou v třetí sérii Hořava.

PSG Zlín - HC Oceláři Třinec 3:4 po sam. nájezdech (1:3, 1:0, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Veselý (Holík), 24. Veselý (Leška, Holík), 59. Linhart (Köhler) - 6. Orsava (Hrabal), 18. Hrňa (Polanský), 20. Adamský (Peterek, D. Květoň), rozhodující sam. nájezd M. Hořava. Rozhodčí: Homola, Hradil - Bláha, Jindra. Vyloučení: 3:7. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 4642.
Stav série: 1:1.

Sestavy:

Zlín: Horčička - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Galvas, Tesařík, Řezníček, Míka, Matějíček - Holík, Leška, Köhler - Důras, Čajánek, Veselý - Kubiš, Roman Vlach, Ondráček - Finsterle, Melenovský, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.

Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Lojek, Klouček, Novotný, Richter - Varaďa, Bonk, Kůrka - D. Květoň, Peterek, Adamský - Hrňa, Polanský, M. Hořava - McGregor, Ostřížek, Orsava. Trenéři: Tlačil a Janků.

Ohlasy trenérů
Josef Turek (Zlín): "Začali jsme dobře, když jsme šli do vedení. Potom udělal Martin Matějíček chybu a inkasovali jsme. Tím jsme soupeře dostali na koně a pak byli horším týmem. Obdrželi jsme další dvě branky, především třetí gól těsně před koncem třetiny ovlivnil celý zápas a neměl padnout. Ve druhé třetině jsme soupeře přestříleli a výsledek zkorigovali na 2:3. Třetí třetina byla vyrovnaná a v závěru jsme měli štěstí, když v oslabení skóroval Tomáš Linhart. V penaltovém rozstřelu byl šťastnější soupeř. I přes porážku chci hráče pochválit, že dřeli až do poslední sekundy. Série je nerozhodná a pokusíme se v Třinci aspoň jeden zápas vyhrát."

Jan Tlačil (Třinec): "Zápas jsme nezačali zrovna šťastně, neboť jsme po vlastní chybě inkasovali rychlý gól. Viděli jsme ale, že mužstvo je namotivované a vzápětí jsme vyrovnali. Pak jsme přidali další dva góly. Třetí branka padla tři vteřiny před koncem třetiny. Mužstvo bylo odhodlané tady zvítězit. Po většinu zápasu jsme měli více ze hry než Zlín. Nešťastné vyrovnání soupeře ve vlastní přesilovce před koncem zápasu s týmem otřáslo. Podařilo se nám ale posledním nájezdem otočit zápas v náš prospěch. Hráčům chci poděkovat za velkou sílu a odhodlanost, kterou dnes předvedli."



Veselý tuto šanci neproměnil
Veselý tuto šanci neproměnil





Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud