19. dubna 2012 • 23:05

Pikantní přesun je na spadnutí: Vašíček zřejmě posílí Pardubice!

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ta spekulace sílila během celého play off. Po jeho skončení ji obránce Jiří Vašíček nepřímo potvrdil. V létě by měl přejít z Brna do Pardubic a v jejich dresu usilovat o obhajobu mistrovského titulu. I proti Brnu, které si za část sezony stačil zamilovat.



„Ale někde jsem doma, mám rodinu a to je priorita,“ říkal Vašíček, kterého sice nadšení fanoušci vyvolávali při děkovačce a žádali ho, aby zůstal v Kometě, ale jejich přání zřejmě zůstane nevyslyšeno. O tom, že nezůstane v Kometě, se rozhodl již dřív z rodinných důvodů.

Muž, který dal ve finále dva góly a odehrál ho velmi dobře, by měl s jistou mírou pikantnosti posílit právě tým finálového přemožitele. „K tomu vám budu schopen říct 1. května. Já taky něco stojím, a klub, který mě bude chtít, bude muset zaplatit tabulkovou hodnotu. Slavia mě nechtěla, tady to bylo super, ale musím se ohlížet i na svoje nejbližší,“ vysvětloval Vašíček.

Z Prahy, kde žije, to bude mít důrazný obránce do Pardubic blíž než do Brna. Že to bude právě letošní nový mistr ligy, jehož řady vyztuží, naznačil v jedné ze svých odpovědí.

„Obhajovat titul je těžké. Už jsem to jednou zažil a nepodařilo se mi to. Co k tomu říct víc,“ povídal a smál se u toho.

Přes tuhle srdečnost ho ale finálová porážka hodně bolela.

Jiřímu Vašíčkovi vysněný pohár uniklFoto Michal Beránek (Sport)
„Nevím, jestli Pardubice vyhrály zaslouženě, ale mají čtyři výhry, my máme jen dvě. Já můžu jen pochválit tohle mužstvo, slepovali jsme to, co to šlo, a pořád jsme byli ve hře. Šířka kádru taky rozhoduje,“ zmínil Vašíček řadu zraněných brněnských borců.

K fanouškům, které asi zklame tím, že nezůstane v Kometě, měl jen slova díků a chvály.

„Asi nebyli úplně nadšení, když jsem sem ze Slavie přišel, ale snad jsem jim ukázal, že žiju pro ten mančaft, jehož dres nosím. Lidem děkujeme i za to, jak fandili až do konce finále, přestože jsme jim nesplnili to, kvůli čemu přišli. Děkujeme,“ řekl na rozloučenou.

Jiří Vašíček ještě na konci provokoval Daniela Rákose
Jiří Vašíček ještě na konci provokoval Daniela Rákose

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud