28. prosince 2013 • 22:11

Bek Litvínova pohřbil svůj bývalý klub. Tomu se nelíbí cesty o Vánocích

Autor: ška
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejově ho tam vychovali a teď se Filip Pavlík svému mateřskému klubu odvděčil smrtícím úderem. Právě díky jeho šťastné trefě z konce druhé třetiny Litvínov porazil fotbalovým skóre 1:0 střelecky tápající Třinec.



MATCH OVERVIEW LEGACY
28. 12. • 17:30
HC Verva Litvínov
HC Verva Litvínov
1:0
ONLINE
28. prosince
17:30
HC Oceláři Třinec
HC Oceláři Třinec
Góly

Domácí: 37:36. Pavlík

Hosté:

Sestavy

Domácí: Francouz – Zeman, Posmyk – Chaloupka, Pavlík – Kousalík, Pavelka – Martynek, Hübl, Ručinský – J. Černý, Gerhát, Trávníček – Majdan, Skuhravý, Pšurný – Písařík, Jurčík, Zavřel

Hosté: Hrubec – Roth, Galvas – Hrabal, Linhart – Krejčí, Roupec – Foltýn, Lojek – Martin Růžička, Polanský, Rákos – D. Květoň, Bonk, Květoň – Rufer, Peterek, Orsava – Marosz, Matuš, Marek Růžička

Rozhodčí

Hrubý, Kalivoda – Podrazil, Zavřel

Stadion

ZS Ivana Hlinky

Návštěva

5825 diváků

„O to je to hezčí, zvláště, když jsme je přeskočili v tabulce,“ usmívá se dvaadvacetiletý obránce. Prvního extraligového gólu se dočkal ve svém sedmnáctém utkání v nejvyšší soutěži. „Puk jsem si schoval, někde si ho vystavím, je to zatím moje nejcennější trofej,“ plánuje. „Určitě to budu mít v kabině drahé, ale kolik zaplatím, to zatím netuším,“ upozorňuje.

Od začátku utkání patřil k nejpilnějším střelcům Vervy. „Růča mi to házel na modrou, kde se mi otevírala cesta na branku, tak jsem pálil, co to šlo,“ přibližuje. Paradoxně se však neujala nějaká dělovka, ale nahození z nulového úhlu. „Střílel jsem gólmanovi pod ruku a srazil si to do branky,“ přibližuje jediný gólový moment zápasu.

Zatímco Litvínov skóroval z nevinné akce, Třinci by se to nepodařilo snad ani kdyby se hrál celý další zápas. Vždyť Oceláři nedokázali využít ani dvě přesilovky pět na tři. Takového luxusu se jim přitom v utkání dostalo rovné čtyři minuty. „Tohle musíme využívat, přesilovky rozhodly,“ uznává Jiří Polanský. Také proto vyšel Třinec střelecky naprázdno už ve čtvrtém venkovním utkání v řadě.

„Náhoda to není, že nedáváme góly. Problém je jednoznačně v našich hlavách, v první čtvrtině jsme takové šance proměňovali. V Litvínově jsme přitom podali mnohem lepší výkon než na Spartě. Hráli jsme s pukem, dostávali jsme se do střeleckých příležitostí, ale nedokázali jsme je dotáhnout do úspěšného konce. Na jeden inkasovaný gól venku musíme vyhrávat,“ drbe si hlavu Polanský.

Třinci tak povánoční daleký výjezd do Prahy, odkud Oceláři pokračovali do Litvínova, pořádně zhořkl. „Chtěli jsme si z tohoto výletu přivézt tři body a nemáme nic, ani vstřelenou branku,“ posteskne si třinecký útočník.

„Soupeře si nemůžeme vybírat, jede se podle losu, ale myslím, že v období Vánoc by proti sobě měli hrát méně vzdálení soupeři. Regionální derby by byla atraktivnější i pro diváky,“ vznáší námět, který by v budoucnu mohl stát ze strany vedení extraligy za zvážení.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud