13. června 2014 • 14:00

Tvrdá dřina slávistů: Jak se Bednář a spol. potí na inline bruslích

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když útočník Jaroslav Bednář uviděl, že se někdo blíž k mantinelu, vykřikl: „Hele, nemáš u sebe nějakou svačinu? Bral bych cokoliv!“ V žertu a s úsměvem okomentoval, jak je během tréninku vyřízený… Jednu slávistickou přípravu přímo na ploše v Edenu sledovala iSport.cz a pořídil i videozáznam. Slávisté se shodují: "Takové „kapky“ už jsme dlouho nedostali…"



Kolečkové brusle, kolo, běh… Slávisté dostávají od nových trenérů Ladislava Lubiny a Josefa Beránka během letního drilu pořádně do těla.

„V tvrdé přípravě je základ. Existuje sice spousta moderních prvků, které se dají uplatnit, ale třeba běh se nedá nahradit. Jsou věci, které se musí podstoupit. Jinak to nejde,“ říká o tom asistent Beránek, někdejší dlouholetý slávistický kapitán, který tým dovedl ke dvěma titulům.

Inline nebo online... Bednář se Slavií bruslí i bez ledu, maká i Novák
Video se připravuje ...


Hokejistům ordinují i jízdu na inlinech bruslích, prohání se na nich buď v Praze na Ladronce nebo v Chodově. Občas na nich hráči musí zvládat i manévry na mnohem menším prostoru, třeba jako naposledy včera přímo v Edenu.

A zažili i spoustu legrace, třeba když Bednář, vyhlášený šprýmař, glosoval to, když mladík Babka měl ostatním ukázat, jak zařídit, aby brusle při rychlém startu neklouzaly… "Tak se ukaž. A hlavně si to nezkaž!" smál se.

S týmem se připravuje i někdejší dlouholetý slávistický obránce Jan Novák, jenž se pokusí o návrat do oblíbeného klubu. „Udělám maximum, aby to vyšlo. Slavii jsem vždycky měl v srdci,“ reaguje 35letý zadák, jenž naposledy hrával za prvoligový Chomutov. Předtím v pražském klubu strávil spoustu sezon, získal s ním i oba tituly.

„Vždycky jsem na Slavii rád vzpomínal. A teď je super, že se můžu porvat o to, abych tady mohl hrát i dál,“ tvrdí Novák, jenž byl v roce 2006 vyhlášený nejlepším obráncem celé ligy.

Ladislav Lubina,David Štich,Jaroslav Bednář a Jan Novák
Ladislav Lubina,David Štich,Jaroslav Bednář a Jan Novák

 

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud