Tomáš Vrábel
3. listopadu 2014 • 14:36

Hvězdy ve stínu. Bodování Sparty vládne obránce Polášek. Náhoda, říká

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to tvrdý defenzivní bek. S pukem si ale rozumí velice dobře. Nejproduktivnějším hráčem Sparty je po 18. kole hokejové Tipsport extraligy stále Adam Polášek. Na kontě má tři góly a dvanáct asistencí.



Má robustní postavu, ale trenér Josef Jandač mu dává velký prostor na ledě. Je třetím nejvytíženějším hráčem Sparty při hře pět na pět i v přesilovkách. Proto se mu asistence sbírají „samy“. „Osobně tu první pozici v bodování nijak nevnímám, spíš kluci v šantě si dělají srandu,“ přiznal Polášek.

V této extraligové sezoně má Polášek přibližně bod na zápas. K tomu se v zámořských juniorských ani nižších soutěžích nepřiblížil. Do NHL se nepodíval, přestože měl smlouvu s Vancouverem.

Polášek není ofenzivním typem obránce, proto je jeho produktivita velkým překvapením. „Je to náhoda. Přišel jsem jako defenzivní bek a pořád jím jsem. Jen mám více prostoru v přesilovkách a v lajně s Hlínou (Hlinkou) a Příbou (Přibylem) celkem jednoduše sbírám asistence.“

Sparťan Polášek poslal v derby Tomicu nešetrně na mantinel
Video se připravuje ...

Polášek není sparťanským režisérem početních výhod. „Na mě hra určitě nestojí. Na mém místě by mohl být kterýkoli jiný obránce. Hraji jednoduše, vím, kdy můžu vystřelit a kdy raději nahrát do lepší pozice,“ popsal Polášek.

Svými výkony si Polášek vysloužil pozvánku do reprezentace. Poté, co v úterý odehraje utkání Ligy mistrů se Spartou proti Linköpingu, připojí se k národnímu týmu, se kterým ho čeká turnaj Karjala. „Bude to zápřah, ale na Ligu mistrů i reprezentaci se těším. V každém utkání budu sbírat zkušenosti.“

Ani kouč národního týmu Vladimír Růžička nemá v úmyslu z Poláška budovat útočně laděného beka. „Je šikovný, ale je to spíš defenzivní typ, tvrdší hráč. Ovšem bodově se mu daří, s čímž musí být spokojený tým i on sám. Sparta má ale obránce, od kterých se body očekávají víc,“ řekl Růžička pro iSport.cz.

Třeba ale Poláškovy ofenzivní choutky budou k vidění i na reprezentační úrovni.

Bodování hokejistů Sparty
1. Adam Polášek 3 góly+12 asistencí, 15 bodů
2. Lukáš Pech 4+10, 14
3. Daniel Přibyl 7+6, 13
4. Jaroslav Hlinka 4+9, 13
5. Lukáš Klimek 9+3, 12
Bodování obránců extraligy
1. Polášek (Sparta) 3+12, 15
2. Roth (Třinec) 4+8, 12
3. Kempný (Brno) 1+11, 12
4. Ďaloga (Sparta) 4+7, 11
5. Benák (Pardubice) 3+8, 11

SESTŘIH: 18. kolo extraligy, Sparta - Slavia 0:1
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud