Miroslav Horák
17. listopadu 2014 • 04:01

Dárek pro soupeře: Gólman Schwarz si dal neuvěřitelný vlastní gól

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenhle gól by z videoték nejradši navždy vymazal. Brankář Marek Schwarz při utkání Pardubice-Liberec provedl kiks, jaký se nevidí. Puk vystřelený protihráčem Petrem Čáslavou z hloubky vlastního pásma si liberecký gólman po odrazu od zadního mantinelu pravou bruslí srazil za čáru. Východočeši šťastnou trefou snížili ve 44. minutě na 2:3 a vrátili se na dostřel bodovému zisku. Nakonec však s Bílými Tygry padli 2:5.



Banální situace skončila nevídaným způsobem. Původně se přitom mělo jednat o zakázané uvolnění, ale díky úprku Radoslava Tybora sudí rozpažili a nechali správně hru plynout. Bez icingu. Ke Schwarzově a liberecké smůle. Hostům nějakou chvíli trvalo, než se po gólu probrali z šoku a jali se nešťastného brankáře podpořit.

„Musím se Marka zastat. Každý gólman se před sezonou musí připravit na to, že jeden dva takové góly dostane. Čeká to každého, nevyhne se mu. A Marka to potkalo teď, má to za sebou. Zaplaťpámbu, že to bylo za stavu 3:1 a že to pro nás nakonec dobře dopadlo,“ podržel kolegu Ján Lašák.

Sám si vybavuje mnohem horší případy. „Třeba při výluce před deseti lety, jak Hnilda (Milan Hnilička) na Kladně dostal gól přes celé hřiště a navíc šlo o gól vítězný. Anebo Salfa (Dušan Salfický) kdysi při play off, jak si to tam srazil. To jsou mnohem horší situace.“

Minela roku? Brankář Liberce inkasoval gól přes celé kluziště
Video se připravuje ...

Zkušený Marek Schwarz se na led dostal ve 27. minutě, kdy střídal Jána Lašáka. Liberecká jednička musela z ledu poté, co ho sudí vyloučili na pět minut a do konce za úder do hlavy Jiřího Cetkovského. A hned měl plno práce, kterou výtečně zastal. Třeba ve 32. minutě sebral gól z hole právě Cetkovskému. Nebýt toho, domácí srovnali na 2:2.

A i po nepříjemném inkasování se Schwarz dál držel statečně, další pardubickou ránu už nepustil. „Trpěl jsem hrozně, ale po gólu na 4:2 jsem mezi střídačkami skákal jako zajíc,“ popisoval se smíchem Lašák, stabilní liberecká jednička.

SESTŘIH: 21. kolo extraligy, Pardubice - Liberec 2:5
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
16. 11. • 17:20
HC ČSOB Pojišť. Pardubice
HC ČSOB Pojišť. Pardubice
2:5
ONLINE
16. listopadu
17:20
Bílí Tygři Liberec
Bílí Tygři Liberec
Góly

Domácí: 30:50. Sýkora, 43:09. Čáslava

Hosté: 09:35. Filippi, 10:58. Valský, 36:25. Valský, 47:48. Kolmann, 57:54. Bartek

Sestavy

Domácí: Kristan (Halász) – Čáslava, Píša, Havlík, Benák, Gregorc, Korím, Ščotka – Cetkovský, Zohorna, Sýkora – Tybor, Nahodil, Radil – Starý, Marcinko, Kolář – Semorád, Kaut, Voženílek – Půhoný.

Hosté: Lašák (Schwarz) – Šimek, Výtisk, Ulrych, Voráček, Kolmann, Derner – Bakoš, Vampola, Radivojevič – Valský, Filippi, Bulík – Bartek, Jelínek, Vlach – Kica, Urban, Krenželok.

Rozhodčí

Šindler, Horák – Komárek, Ondráček

Stadion

ČEZ Arena Pardubice.

Návštěva

8852 diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud