Jakub Hlaváč
15. prosince 2014 • 15:24

Sparta pyká za kolapsy. Pokuta vzrostla na 200 tisíc, hrozí půl milionu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Notně pobouřili sparťanští hokejisté svého šéfa Petra Speychala. Opakovaně ztracené vedení ho vyprovokovalo k vytasení peněžních trestů. A nejsou jen tak kosmetické. Členové A-týmu zaplatí 200 tisíc korun. A pokud se chyby budou opakovat, hrozí jim půlmilionová penalizace.



Nejprve vyměřil trest sportovní manažer Patrik Martinec. Kabina se měla složit na výjezd fanoušků do Karlových Varů. Odškodnit své příznivce za poměrně značné utrpení, které museli v lázních sledovat. Jejich miláčci vedli 3:1, jenže padli 3:5.

Pro klubové představitele je to neomluvitelné. Hlavně proto, že se to nestalo poprvé. Z posledních šesti duelů ztratili Pražané dvoubrankové vedení ve čtyřech. Třikrát je to stálo výhru, jednou ztratili bod. Neobešlo se to bez reakce.

SESTŘIH: 30. kolo extraligy, Karlovy Vary - Sparta Praha 5:3
Video se připravuje ...

„Hráčům ve Spartě vytváříme poměrně nadstandardní podmínky, které stojí jak mě, tak i další partnery, nemalé finanční prostředky. Důrazně jsem tímto chtěl hráčům sdělit, že se nebudu dívat na opakovanou laxnost a lajdáctví v zápasech, ve kterých vedeme o několik branek a zápas následně ztratíme,“ komentoval své rozhodnutí Speychal.

„Nosit „S“ na prsou je i o historii a tradici, odpovědnosti ke generacím fanoušků a to musí být na ledě cítit. Věřím, že pokud to dosud hráči takto nevnímali, tak tato pokuta je přiměje tento postoj přehodnotit,“ dodal.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud