31. ledna 2015 • 13:51

Kouče Čadu, který nečekaně skončil, v Liberci nahradí Pešán

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisty extraligového Liberce povede ve zbytku sezony jako hlavní trenér Filip Pešán. Na střídačce nahradí Rostislava Čadu, který v pátek ze zdravotních důvodů nečekaně rezignoval. Pešánovým asistentem bude Vladimír Čermák.



"V nastalé situaci jsme potřebovali velmi rychlé řešení. Po vyhodnocení všech pro a proti jsme se rozhodli pro trenéry, kteří už u A-týmu v minulosti působili a v posledních dvou sezonách úspěšně trénovali naši farmu v Benátkách," uvedl prezident klubu Petr Syrovátko v tiskové zprávě.

Pešán už v pátek vedl tým Bílých Tygrů společně s dosavadním asistentem Milanem Černým v zápase proti Zlínu, který Liberec prohrál 0:1. V neděli na ledě Třince už Severočechy povedou Pešán s Čermákem, Černý se místo nich přesune do prvoligových Benátek nad Jizerou.

"Filip Pešán i Vladimír Čermák byli jako trenéři farmářského mužstva v každodenním kontaktu s trenéry áčka. Znají tedy situaci v týmu i jednotlivé hráče. V takto překotné situaci je pro nás toto rozhodnutí nejlepší a nejlogičtější volbou," dodal Syrovátko.

Sedmatřicetiletý Pešán v Liberci působil jako hráč, v roce 2005 se stal asistentem trenéra u juniorského týmu. K áčku se přesunul o čtyři roky později. V listopadu 2012 povýšil na post hlavního kouče, na kterém však vydržel jen dva měsíce. Následně přešel do prvoligových Benátek nad Jizerou. Současný kouč reprezentačního týmu do 19 let v Liberci stále působí i jako asistent generálního manažera.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud