17. dubna 2015 • 22:20

Šokovaný Bednář: Rozum mi to nebere. To nejhorší, co může v hokeji být

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté pražské Slavie nezvládli v baráži nápravu extraligové sezony, v které skončili beznadějně poslední, a po 21 letech budou chybět mezi elitou. Kapitán červenobílých Jaroslav Bednář neskrýval obrovské zklamání, že klub dvojnásobných mistrů po řadě úspěšných sezon a zisku celkem sedmi medailí bude v příští sezoně v nejvyšší soutěži chybět.



MATCH OVERVIEW LEGACY
17. 4. • 17:30
Piráti Chomutov
Piráti Chomutov
3:2
ONLINE
17. dubna
17:30
HC Slavia Praha
HC Slavia Praha
Góly

Domácí: 16:35. Hovorka, 40:34. Hovorka, 63:01. Rýgl

Hosté: 11:41. Pletka, 50:46. Pletka

Sestavy

Domácí: Kopřiva (Hanuljak) – Rutta, Skinner, Rýgl, Drtina, Šulák, Toman, Bartejs – Hovorka, Gajovský, Hřebejk – Květoň D., Růžička V., Kaše O. – McGregor, Dušek, Květoň L. – Račuk, Chlouba, Šagát – Veselý

Hosté: Furch (Svoboda) – Štich, A. Růžička, Šulc, Knot, Kolařík, Novák, Šenkeřík, Drahorád – Sklenář, Vas, Bednář – Doležal, Vlasák, Holec – Kolář, Pletka, Stránský – Poletín, Andres, Babka

Rozhodčí

Hodek, Šindler – Jelínek, Ondráček

Stadion

SD ARÉNA

Návštěva

5250 (vyprodáno) diváků

"Ono se teď v emocích špatně mluví, nechci říci něco, co by mě zpětně mrzelo. Počkám, až to opadne. Ale každopádně je to něco... Potupa, zklamání. To nejhorší, co v hokeji může být," řekl Bednář a těžko hledal slova.

"Zažívám něco, co vůbec nebere rozum. Myslím, že mi to teprve dojde. Momentálně je tam hrozné zklamání, ale časem se to v člověku rozleží. A bude to ještě horší. Teď cítím obrovskou bezmoc."

SESTŘIH: 11. kolo baráže, Chomutov - Slavia 3:2 v prodloužení
Video se připravuje ...

Slávisté po výhře Olomouce v Českých Budějovicích 4:1 v zápase, který se dohrál o několik minut dříve, věděli před začátkem prodloužení, že v případě prohry sestoupí.

"Já hlavně ani nepočítal s tím, kolik potřebujeme. Přijel jsem pro tři body a to jsme nesplnili. Nějaká spekulace, že budeme mít dva body a pak to necháme na týmech před námi, to já nemám rád. Chtěl jsem urvat tři body, což se nepovedlo. I když to hratelné bylo," litoval Bednář.

Měli jsme to ve svých rukách

Slavia v součtu s dnešním duelem přišla v baráži o body celkem v pěti zápasech a Bednář měl o klíčových ztrátách jasno. "Rozhodly ty dva zápasy doma, které jsme nezvládli. S Motorem a Chomutovem," vyjmenoval duely s Českými Budějovicemi a Piráty, v kterých tým nezvládl závěr.

"Ale pořád tam nějaká šance byla, měli jsme to ve svých rukách. Bohužel, potvrdila se celá sezona, kdy jsme nedokázali udělat nějakou šňůru povedených utkání."

Kat sešívaných Rýgl. Tento gól poslal Slavii do první ligy
Video se připravuje ...

Slavii loni opustil úspěšný kouč Vladimír Růžička, který koučoval tým od roku 2000 a dosáhl s ním na dvě zlata, tři stříbra a dva bronzy. Zamířil k národnímu týmu a stal se i poradcem právě v Chomutově.

Ve Slavii se na lavičce v sezoně vystřídali postupně Ladislav Lubina, krátce na záskok Petr Novák, dále Dušan Gregor a nakonec tým převzal jejich asistent Josef Beránek.

Bednář: Padá na mě největší odpovědnost

Zlomit sezonu se Pražanům nepodařilo. V baráži sice v úvodu vedli, ale nakonec se propadli na třetí místo. "Tohle bylo vyústění celé sezony, její průběh byl hroznej. Nedokázali jsme se zvednout ze dna tabulky a pak v play out i baráži se to jen potvrdilo. Zkrátka - celá sezona stála za h... A proto teď nemám chuť pokračovat. Asi díky tomu, že jsem tak starej. Na konci kariéry. Je to hrozné," řekl Bednář.

Divoký tanec Pirátů. Takhle Chomutov slavil návrat do extraligy
Video se připravuje ...

Po loňském odchodu beka Petra Kadlece do Plzně převzal kapitánské céčko a hodně si bral, jak s týmem dopadl. "Je to tím horší. Jsem kovanej slávista a nikdy bych si nepomyslel, že s tímhle týmem spadnu. Zvlášť na konci kariéry. Měl bych být lídr, ale neudrželi jsme extraligu. Nedotáhl jsem mužstvo. Takže na mě padá největší odpovědnost. Tohle se opravdu hrozně špatně popisuje. Nechtěl bych říct žádnej nesmysl, který by mě potom třeba mrzel," prohlásil osmatřicetiletý vicemistr světa z roku 2006.

O své budoucnosti nechtěl bezprostředně po utkání mluvit. "Určitě si odpočinu, ještě máme jeden zápas, který bude o ničem. A pak budu přemýšlet co dál. Nevím, nevím. Teď se mi momentálně hlavou honí takové věci, že se nechci unáhlit," dodal Bednář.

Chomutov rozebral Slavii na součástky. Hovorka do prázdné branky vyrovnal
Video se připravuje ...

Dobrý start pro Slavii. Zásluhou tečujícího Bednáře vedla v Chomutově 1:0
Video se připravuje ...

Chomutov zdolal Slavii a vrací se do extraligy
Chomutov zdolal Slavii a vrací se do extraligy

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud