František Suchan
21. dubna 2015 • 22:55

Řezníček reaguje na Hořavu: Šlendrián by byl roztržená síť

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Litvínovský kouč Miloslav Hořava se nazlobeně ptal, proč se nevyjádřil… Proč šéf extraligy Josef Řezníček nekomentoval evidentně neregulérní brankové konstrukce v Třinci, které dost možná – prozatím – sebraly Vervě titul. Ředitel soutěže, který byl v úterý na stadionu, pak pro iSport.cz situaci rozebral.



SESTŘIH: 6. finále play off, Litvínov - Třinec 3:6
Video se připravuje ...

Co se týká uznání gólu, je směrodatné posouzení videorozhodčího a rozhodnutí sudích na ledě, ti měli zároveň i zkontrolovat regulérnost branek. Tak se staví Josef Řezníček k milimetrovým událostem z nedělní páté finálové partie, kdy polstrování kolem spodní tyčky, podle záběrů uchycené proti pravidlům, zřejmě sebralo zlatý gól Martinu Ručinskému.

„Máme lidi, kteří jsou za to zodpovědní, což je stadion a rozhodčí, kterým jsme nařídili ono polstrování kolem tyček překontrolovat a případně dát do pořádku, pokud by se hrálo sedmé utkání v Třinci. Což se hrát bude. Nic jiného s tím teď dělat nemůžu,“ zmínil šéf soutěže.

Další kroky prý zpětně ze strany vedení ligy podniknout nelze. „Někdo mi musí dokázat, že to (polstrování) podle pravidel nebylo. Ty branky jsou ale dodané certifikovaným výrobcem,“ poukázal.

Litvínovu chyběly milimetry. Videorozhodčí puk za čárou neviděl
Video se připravuje ...

V pravidlech se však jasně píše, že polštář musí začínat až deset centimetrů za tyčkou, aby se mezi něj a čáru vešel kotouč. Pochybili tedy čároví nedělního duelu? „To nemůžu teď říct, protože mi zatím nikdo neukázal, že to bylo neregulérní,“ zdůraznil Řezníček. „Bavíme o něčem, co někomu přijde po shlédnutí záběrů televize, umí ale někdo dokázat, že se ten puk nezastavil o shrnutý sníh od brankáře, nebo o nějaký zmrazek ledu? Nevím…“

Litvínovský trenér Miloslav Hořava byl ovšem o tom, že třinecké branky odporují pravidlům, přesvědčený. Po úterní porážce hovořil o šlendriánu a vyšší moci, která zatím Litvínovu odmítla titul. „Za šlendrián já považuju, kdyby někdo nechal třeba roztrženou síťku a nezkontroloval to. Jestliže jsou ale branky někým certifikované a dodané a nikdo do nich nezasahoval, nemůže to být šlendrián,“ uzavřel Řezníček.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud