11. října 2015 • 22:49

Rivalové si podali ruce. Ukončeme to, řekl Hadamczik o Růžičkovi

Autor: jip, mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podali si ruku, podívali se na sebe. A oba si asi přáli: ať je tahle kapitola už za námi! Trenéři Alois Hadamczik a Vladimír Růžička se po pěti letech potkali zase v extralize, lepší náladu měl po zápase Kometa-Chomutov (6:4) trenér domácích Hadamczik. Zápas mu i vyšel, zasáhnul do něho změnami v sestavě i brzkým oddechovým časem na probuzení dřímající Komety.



MATCH OVERVIEW LEGACY
11. 10. • 19:00
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
6:4
ONLINE
11. října
19:00
Piráti Chomutov
Piráti Chomutov
Góly

Domácí: 13:29. Káňa, 19:18. Vondráček, 22:25. Burian, 45:04. Hruška, 53:03. Vondráček, 53:58. Němec

Hosté: 00:13. Červenka, 28:45. Chlouba, 32:19. Pospíšil, 54:42. Hřebejk

Sestavy

Domácí: Čiliak (Falter) – Kaberle (A), Spang, Hanzlík, Kováčik, Stehlík, Kuboš, Malec – Ostřížek, Hruška (A), Němec, Káňa, Špirko, Vondráček, Burian, Čermák (C), Dočekal, H. Zohorna, Koreis, R. Zohorna, Dvořák.

Hosté: Strmeň (od 23. Hanuljak) – Drtina (A), Rutta, Dlapa, Rýgl, Redlihs, Jánošík, Blaha, Šidlík – Vondrka (C), Červenka, Pospíšil, Sklenář, Dušek, Hovorka, Hřebejk (A), Kämpf, Chlouba, Tomica, Kaše, Květoň.

Rozhodčí

Polák, Fraňo – Jelínek, Pešek

Stadion

DRFG Arena

Návštěva

7395 diváků

Hit kola se tentokrát neodehrál na ledě, ale mezi střídačkami. Dva nedávní reprezentační trenéři a velcí rivalové Alois Hadamczik a Vladimír Růžička vedli svoje týmy proti sobě v sezoně poprvé. Dvacet metrů od sebe, každý ve svém vlastním světě a plně zaměstnán prací se svým mužstvem, strávili dva výrazní kouči nejvyšší soutěže prestižní večer.

Výsledek? První bitva patří Hadamczikovi.

„Vy tomu nebudete věřit, ale bral jsem to jako souboj Komety s Chomutovem. Co já mám dokazovat? Růža jako hráč byl vynikající, jako trenér toho dokázal hodně, já jsem taky nějaké věci v životě dokázal. Já přece se nebudu povyšovat nad Růžičkou, jestli jsem ho dnes porazil. Kometa porazila Chomutov, já jsem součástí Komety a jsem za to rád,“ řekl 63letý Hadamczik na tiskové konferenci.

Růžička na ni nedorazil, což ostatně nedělá skoro nikdy, ale před chomutovskou šatnou odpovídal exkluzivně na dotazy reportérovi deníku Sport.

„Kluci to odehráli velice dobře, mohli jsme dát klidně osm gólů. Ale nedali. Jinak si vážně myslím, že my dva to na střídačce nehrajeme,“ řekl Růžička. Zopakoval to, co tvrdil před cestou do Brna, že zápas nebral jako souboj s Hadamczikem a že zvláštní pozornost mu nevěnoval. „To bych musel brát osobně zápasy s ním, pak s Jandačem ze Sparty, s Kalousem, s Weissmannem… Média to prožívají přes trenéry, já to prožívám přes body, které bych rád sbíral,“ podotkl.

Vzdor někdejším prohlášením a taky na rozdíl od některých zápasů v minulosti, po nichž si tihle dva trenéři ruku nepodali, v Brně ke gratulaci došlo. „Vždycky se podává ruka, proč by ne? Já s tím nemám problém. Po utkání podávám všem ruku,“ řekl Růžička.

SESTŘIH: 10. kolo extraligy, Kometa - Chomutov 6:4
Video se připravuje ...

I na Hadamczikovi bylo vidět, že by téma „já a Růžička“ měl rád co nejdřív z krku. Třeba to tak i bude, protože i když se v sezoně ještě nejméně třikrát utkají, poprvé po odmlce to bylo jen jednou. Příště už to bude daleko klidnější…

„Když vezmu genezi, tak já jsem trénoval Spartu, Růža Spartu nenávidí. Ono se to pak všechno násobí, z jedné věty se udělá celá strana… já bych jednou provždy to chtěl ukončit,“ navrhoval Hadamczik.

Se zápasem měl hodně práce. Kometa totiž rozhodně nenastoupila proti Chomutovu podle jeho představ, po 13 vteřinách prohrávala, po šesti minutách na ni diváci už pískali a Hadamczik si v čase 5:54 vybíral oddechový čas. Nad hráči pěkně od plic láteřil a rozhazoval rukama.

„Time out si berete, když cítíte, že je to potřeba, a dnes to bylo to nutné. Nastoupili jsme hodně špatně a já jsem cítil, že je potřeba mužstvo upozornit, že tak se nedá hrát o body. Mužstvo zpozornělo, nechci říct, že jsme kvůli tomu vyhráli, ale udělali jsme pro to všechno,“ uvedl brněnský trenér.

13 sekund! Červenka vstřelil nejrychlejší gól sezony
Video se připravuje ...

Výkon Chomutova ohodnotil jako nejlepší ze všech týmů, které na Kometě letos hrály. „Byl lepší než Sparta. Měl agresivitu, pohyb, naši obránci měli hodně práce s tím, že nás Chomutovští velmi dobře napadali,“ uznal Hadamczik.

Stejně to viděl i Růžička. Cítil, že první třetina, v níž jeho svěřenci byli lepší, ale do šatny odcházeli na přestávku za stavu 1:2, zápas výrazně nalomila.

„Hráli jsme fakt výborně. Ale místo gólů jsme trefovali tyčku, nebo to šlo do gólmana, vedle. Brno moc nevědělo, kam skočit, jenž stejně jsme tu třetinu prohráli. To byla chyba. Hokej je o gólech, i když nám tam padly nešťastné. Není to o tom, jestli hraješ dobře nebo špatně. Počítají se góly,“ nevymlouval se Růžička.

Kometě pomohl nový centr Rastislav Špirko, po jehož akci padl vyrovnávací gól na 1:1, a především ve výborné formě hrající Tomáš Vondráček. Ten se ukazuje v poslední době skutečně skvěle.

„Pracujeme na tom, že křídla musí hrát křídelní hru. Dnes Vondráček byl křídlem číslo jedna, které dokázalo přejít přes hráče, vystřelit, dal gól v pravý čas,“ pochválil ho Hadamczik.

Obránce Chomutova Jan Rutta.
Obránce Chomutova Jan Rutta.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud