22. října 2015 • 16:43

Oceláři mají další hvězdu! Slovák Kopecký končí v NHL a jde do Třince

Autor: iSport.cz,
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový Třinec získal do kádru další výraznou postavu. Po deseti letech končí v NHL slovenský hokejista Tomáš Kopecký a rozhodl se zamířit právě do týmu Ocelářů. Třiatřicetiletý zkušený rodák z Ilavy se v NHL dvakrát radoval z vítězství Stanley Cupu. Vyhrál jej s Detroitem (2008) a Chicagem (2010).



Třiatřicetiletý účastník dvou olympijských turnajů a tří světových šampionátů po sezoně skončil na Floridě (64 zápasů/2+6). Na mistrovství světa v Praze a Ostravě byl kapitánem slovenského výběru.

Jenže se sám herně hledal (6 zápasů/ 1+1), navázat na stříbro z mistrovství světa 2012 se mu se Slovenskem nepodařilo. Trenér Vladimír Vůjtek jej dokonce v jednu chvíli poslal z první formace na lavičku mezi náhradníky.

V NHL chtěl Kopecký zůstat a zkoušel kemp Chicaga, ale nakonec to nevyšlo a žádnou konkrétní nabídku nedostal. V Evropě o něho byl větší zájem, nakonec vyhrál Třinec.

"Registrovali jsme zájem z ruské Kontinentální ligy, ozvaly se kluby ze Švýcarska. S konkrétní nabídkou přišel ovšem Třinec a návrh z jeho strany Tomáše oslovil," popisuje angažování dalšího velkého jména jeho agent Vladimír Vůjtek mladší.

"Oceláři mají ambice, velmi silný kádr. Tomáš v minulých dnech absolvoval osobní schůzku s viceprezidentem klubu Janem Czudkem, posléze došlo k dohodě," uvedl pro klubový web.

190 cm vysoký a 95 kilo vážící útočník odehrál v NHL za 10 let 578 zápasů, ve kterých nasbíral 174 bodů (68+106), dalších pět gólů a tři asistence přidal ve 37 duelech play off.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud