28. ledna 2016 • 16:57

Hadamczik: Skončit, když diváci zakřičí? Byl bych zbabělec

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Alois Hadamczik potřebuje, aby brněnští hokejisté v pátek porazili Vítkovice a situace v klubu se zklidnila. Jeho svěřenci v pěti zápasech za sebou nebodovali a Kometa po výsledkové krizi klesla na deváté místo tabulky. Další výpadek by už bronzový tým minulého extraligového ročníku posunul blízko ke skupině o udržení.



"Situace není dobrá. Ale můžeme ji ovlivnit výkonem. Potřebujeme vyhrát, aby se vše zklidnilo," uvedl na setkání s novináři Hadamczik . "Mám čisté svědomí, za odvedenou prací si stojím. Bohužel výsledky tomu neodpovídají a já za ně zodpovídám. Tolik smůly jako v Kometě jsem ještě neměl," poznamenal kouč.

"Litvínov a Třinec, které hrály loni finále, jsou pod námi a také hledají cestu nahoru. V Třinci mají hvězdný kádr a už třetího trenéra. Vyměnili hráče a zlepšení nepřichází. I takový je sport," konstatoval Hadamczik, kterého ve středu vedení klubu podpořilo.

"Pokud by měl Kometě můj odchod pomoci a vedení klubu mělo stejný názor, tak nemám problém si podat ruku. Byl bych zbabělec, kdybych řekl, že na mě diváci zakřičeli a já končím. Nemám důvod odcházet, pokud je vedení klubu spokojeno s prací, kterou odvádím. I když to není vidět ve výsledcích. Všechno se však může změnit," dodal kouč.

SESTŘIH: 39. kolo extraligy, PSG Zlín - HC Kometa Brno 4:1
Video se připravuje ...

Pomůže návrat zraněných hráčů?

Jedním z problémů je podle Hadamczika skutečnost, že se navzdory snaze a jednáním nepodařilo získat kvalitní hráče. "(Majitel klubu) Libor Zábranský celou dobu říká, že investuje do kvalitních hokejistů peníze. Ti jsou ale ve svých klubech pod smlouvami a nepustí je. Budu se jen opakovat, nevidím takového volného hráče, o kterém by se dalo říci, že tým potáhne," posteskl si Hadamczik. "Nezbývá tedy zlepšit o deset procent výkonnost našich hráčů a vyhrát. Jiná možnost není," doplnil.

SESTŘIH: 21. kolo extraligy, HC Sparta Praha - HC Kometa Brno 9:3
Video se připravuje ...

Brněnský trenér si slibuje zlepšení výkonnosti i výsledků od návratu zraněných hráčů. V příštím týdnu by se měli už vrátit uzdravený Čermák i Ostřížek. Trénovat začíná po operaci ramena i Hanzlík, který k návratu do zápasového režimu potřebuje zhruba dva týdny.

"Vymlouvat se na to nebudeme. Před námi je psychologicky hodně důležitý zápas s Vítkovicemi. Budeme bojovat. Věřím, že toto utkání naši hráči zvládnou. Bylo by dobré, kdyby nás diváci podpořili. Pokud ne, tak se na ně za to zlobit nebudu. Mají na to právo," řekl Hadamczik.

Alois Hadamczik koučuje brněnské hokejisty během utkání
Alois Hadamczik koučuje brněnské hokejisty během utkání

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud