Miroslav Horák
29. ledna 2016 • 10:50

Zachránce Pardubic Draisaitl si vybral pomocníka. Přichází Potajčuk!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slušné překvapení, ale je to fakt! Další posila pro záchranářské práce v Pardubicích je známa. Andrej Potajčuk, zní to jméno. Informace isport.cz potvrdil dnes dopoledne sám ruský trenér. Bývalý populární útočník pražské Sparty se o víkendu přihlásí na nové štaci na východě Čech. „Jsem rozhodnutý. Zrovna si vyřizuji víza, jakmile je budu mít hotové, sedám na letadlo. V sobotu nebo v neděli bych měl dorazit do Pardubic,“ prohlásil 45letý Rus do telefonu.



Andrej Potajčuk je postava, která toho má s českým hokejem hodně společného. V letech 1994-97 oblékal dres Sparty, díky svému přístupu, bezprostředností a atraktivnímu stylu hokeje si jej fanoušci okamžitě oblíbili. V dalších letech působil I v ruské lize pod vedením Miloše Říhy, který si jej posléze vybral jako svého trenérského asistenta ve Spartaku Moskva a Petrohradu.

S Pardubicemi byl Potajčuk v kontaktu od loňského roku, nejvíc se sportovním manažerem Dušanem Salfickým. „Mluvili jsme spolu o několika hráčích, eventuálních posilách pro Pardubice. A teď přišla nabídka na asistenta hlavního kouče. Ano, překvapila mě, ale dlouho jsem neváhal a přijal ji.“

Pro někoho může Potajčukovo angažmá působit poněkud exoticky, ale má celkem reálný základ. Nejde do neznámého, Pardubice jako město dobře zná. „Byl jsem tam několikrát na návštěvě u Miloše Říhy,“ vypráví chlapík, který v minulé sezoně vedl jako kouč a generální manažer tým KHL z Chanty Mansijsku, poté se přesunul do Karagandy (VHL), aby v poslední době pracoval jako televizní spolukomentátor u přenosů KHL.

A tak se přihodí, že východočeský tým minimálně do konce sezony povede Němec Peter Draisaitl a Rus Andrej Potajčuk. „Petera také znám, párkrát jsme se potkali v Praze,“ potvrzuje útočník sborné na MS ve Vídni 1996, že nebude třeba adaptace.

Rozhovor s Andrejem Potajčukem čtěte v sobotním vydání deníku Sport.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud