14. března 2016 • 16:40

Kometa reaguje na bídnou sezonu. Omladíme kádr, slibuje Zábranský

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení hokejové Komety Brno chce po nevydařené extraligové sezoně snížit věkový průměr týmu a dát větší příležitost odchovancům z řad mládežnických reprezentantů. Po zisku stříbrných a bronzových medailí v předchozích dvou ročnících se Brňané letos až na poslední chvíli vyhnuli skupině o udržení a hned v předkole play off jejich cesta skončila vyřazením po čtyřech zápasech s Chomutovem.



Do krize Kometa upadla v závěru základní části extraligy po zápasech pod otevřeným nebem. "Byli jsme na tom špatně. Zkrátka katastrofa, která byla zralá na baráž," uvedl v hodnocení sezony na klubových stránkách majitel Komety Libor Zábranský.

Po sérii nezdarů skončil u týmu trenér Alois Hadamczik a právě Zábranský se přemístil do role hlavního kouče. I když papírově tuto roli plnil Kamil Pokorný. Na trenérské lavičce působil Zábranský více než měsíc a za tu dobu si udělal úsudek o hráčích a jejich kvalitách.

"Pro některé je bohužel negativní. Tým projde změnami a omlazením. Má to několik důvodů. Mezi hlavní patří i to, že máme v reprezentaci mnoho mladých kvalitních hokejistů, které dva hlavní trenéři po sobě ignorovali," konstatoval Zábranský a jmenoval útočníky Adama Rašku a Petra Mrázka. "Oba měli výborné statistiky v juniorce a ti, co byli v bodování za nimi, jsou již zabudováni v jiných extraligových týmech," doplnil.

SESTŘIH: Předkolo play off (4. zápas): Kometa Brno - Chomutov 3:4
Video se připravuje ...

"Vytyčili jsme si koncepci, kterou se chceme ubírat. Kometa je dnes už tak daleko, že bychom měli nechat hrát mladé. Nemůžeme si dovolit vychovávat hráče a nedávat jim prostor v extraligovém týmu," řekl Zábranský a upozornil, že v Kometě zatím až na Jana Hrušku vlastní odchovanci nehráli.

"Netýká se to jen hráčů, ale i trenérů. Za tu dobu, co hrajeme extraligu, jsme nakupovali hráče a trenéry odjinud. Neříkám, že dojde k totálnímu překopání kádru a budou hrát jen mladí, ale změny nastat musí," uvedl majitel brněnského klubu.

Otázku obsazení trenérského postu zatím Zábranský nezodpověděl, protože vedle něj o tom rozhoduje také představenstvo a dozorčí rada klubu.

Zábranský v Kometě působí dvanáct sezon a právě ta letošní pro něj byla jednou z nejnáročnějších. "Nesla se v duchu krizových situací. Velmi náročné bylo chystání Hokejových her (pod širým nebem). Následně přišel totální sešup a sportovní devalvace, kterou jsme předváděli. To prostě nepatřilo do extraligy. Přece nebylo možné, aby tým, který jsme skládali a věřili mu, takto padal dolů," dodal Zábranský.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud