15. dubna 2016 • 20:30

SESTŘIHY: V barážovém souboji Vary porazily Slavii, Litvínov vyhrál

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve velmi důležitém souboji o postupové místo do extraligy mezi hokejisty Slavie a Karlovými Vary, byli úspěšnější Západočeši. Ti vyhráli 3:1 a utekli Pražanům v tabulce na rozdíl čtyř bodů. Vedoucí Litvínov si v 8. kole baráže upevnil své postavení, když porazil Jihlavu 2:1.



Litvínov si upevnil postavení v čele tabulky

V tabulce poslední Dukla musela do branky nasadit vůbec poprvé v sezoně 39letého veterána Lukáše Sáblíka. S teplotami totiž v den zápasu ulehla do postele dosavadní jednička, teprve 16letý Jakub Škarek. Jeho spoluhráči mohli jít brzy do vedení, ale Důras z dorážky při dvojnásobné početní výhodě přestřelil.

Byla to prakticky jediná jihlavská šance nejen v přesilovce, ale také v rámci první třetiny. Litvínov mohl poslat do vedení pět minut před koncem úvodní části obránce Frollo, ale jeho tečovanou střelu dokázal Sáblík akrobatickým způsobem vyrazit.

Branky začaly padat po přestávce. Nejprve litvínovský gólman Janus zlikvidoval Beránkovo sólo a vzápětí kryl Martynkovu dorážku na druhé straně i Sáblík. A byl to právě veterán Dukly, kdo v utkání inkasoval jako první: ve 26. minutě protlačil puk do sítě u pravé tyče důrazný Ondřej Jurčík.

Po polovině utkání musel odstoupit slovenský bek Litvínova Tomáš Frolo. Do Štebihova nahození od modré čáry před brankou obětavě padl tělem a ránu pukem schytal přímo do obličeje. Se zkrvavenou tváří jej z ledu odváděli lékaři.

Dukle se podařilo vyrovnat v zápětí, když se střelou z mezikruží prosadil mezi Janusovy betony ruský obránce Grebeňuk. Jenže domácím gólová radost nevydržela ani dvě minuty. Pavlík střelou z levého kruhu pro vhazování propálil vše, co mu stálo v cestě. Jeho projektil gólman Sáblík sice tečoval, ale puk přesto skončil v síti.

Sedm minut před koncem třetí třetiny mohl definitivně po chybě Dobrovolného na vlastní modré čáře Hanzl s Lukešem, ale únik dvou na jednoho zužitkovat nedokázali. A Dukla byla nakonec velmi blízko vyrovnání: necelé tři minuty před koncem však její obránce Kaláb v přesilovce trefil jen levou tyč hostující svatyně.

SESTŘIH: Jihlava - Litvínov 1:2 (Baráž, 8. kolo)
Video se připravuje ...

Jihlava - Litvínov: Strach a krev! Frolo inkasoval ránu do obličeje
Video se připravuje ...

HC Dukla Jihlava - HC Verva Litvínov 1:2 (0:0, 1:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 31. Grebeňuk (Štebih, Důras) - 26. Jurčík (Sklenička, J. Doležal), 34. F. Pavlík (Sklenička, Válek). Rozhodčí: Hradil, Hrubý - Bláha, Zavřel. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. Diváků: 2475.

Jihlava: Sáblík - Kaláb, Dobrovolný, Štebih, V. Zadražil, Bilčík, Grebeňuk, Parýzek - Důras, Skořepa, Jergl - Beránek, F. Seman, Diviš - Kolář, Jícha, Harkabus - Prokš, Melenovský, Anděl. Trenéři: Vlk, Zeman a Ujčík.
Litvínov: Janus - Sklenička, Kubát, F. Pavlík, T. Pavelka, Gula, Frolo - Duda, R. Hanzl, Lukeš - Martynek, Gerhát, Trávníček - M. Hořava, R. Pšurný, Piroš - Jurčík, Válek, J. Doležal. Trenéři: Rulík a Šlégr.

MATCH OVERVIEW LEGACY
15. 4. • 17:30
HC Dukla Jihlava
HC Dukla Jihlava
1:2
ONLINE
15. dubna
17:30
HC Verva Litvínov
HC Verva Litvínov
Góly

Domácí: 30:36. Grebenyuk

Hosté: 25:59. Jurčík, 33:20. Pavlík

Sestavy

Domácí: Sáblík (D. Šťastný) – Kaláb, Dobrovolný, Štebih, Zadražil, Bilčík, Grebenyuk, Parýzek – Důras, Skořepa, Jergl – Beránek, Seman, Diviš – Kolář, Jícha, Harkabus – Prokš, Melenovský, Anděl. Trenér: Petr Vlk

Hosté: Janus (Petrásek) – Sklenička, Kubát, Pavlík, Pavelka, Gula, Frolo – Duda, Hanzl, Lukeš – Martynek, Gerhát, Trávníček – Hořava, Pšurný, Piroš – Jurčík, Válek, Doležal. Trenér: Radim Rulík

Rozhodčí

Hradil, Hrubý – Bláha, Zavřel

Stadion

Horácký zimní stadion, Jihlava

Návštěva

2475 diváků


Důležitý souboj o postupové místo zvládly lépe Vary

Slávisté podporování zaplněným Edenem začali o poznání lépe než jejich soupeř. Karlovarský brankář Závorka musel v úvodu čelit mnoha útočným nájezdům. Aktivní Markovič trefil v 5. minutě tyč, Energie se následně bránila jen vyhazováním na zakázané uvolnění.

Úvodní tlak červenobílých hosté přečkali bez inkasované branky, ani ve zbytku třetiny se jim ale obraz hry vyrovnat nepodařilo. Domácí si pohybem vynutili dvě přesilové hry. A v té druhé už otevřeli skóre. Hostující Gulaši v 16. minutě padl do střely, puk mu však z výstroje vypadl přímo k Vasovi. Ten rychlou přihrávkou našel Markoviče a slovenský útočník zavěsil do poloodkryté branky.

Hned za chvíli mohl zvýšit Tuominen, jeho nájezd ale lapil Závorka. Energie v závěru první třetiny úspěšně ubránila třetí přesilovku Slavie a do kabin si tak odnesla jen jednogólovu ztrátu.

Ve druhé části si oba týmy vyměnily role. Tentokrát to byli hosté, kdo určoval tempo hry a vynutil si také několik početních výhod. V jedné z nich se strhla před brankářem Hylákem pořádná mela, Energie ale puk do sítě nedopravila.Domácí se zanedlouho museli znovu bránit ve čtyřech a stoprocentní šanci měl karlovarský kapitán Skuhravý. Hylák proti němu, stejně jako o chvíli později proti Gulašimu, vytáhl skvělý zákrok.

Zaslouženého vyrovnání se Karlovy Vary dočkaly až ve 44. minutě. Svobodův nájezd ještě Hylák stačil chytit, puk ale následně vypadl přesně k Maroszovi, který ho uklidil do sítě. Padesát sekund nato Eden ztichl, protože Energie dokonala rychlý obrat. Hrubou chybu obránce Hraška využil přesnou střelou Jaroslav Kůs.

Domácí se probrali a výsledkem byla nebezpečná Markovičova střela, která skončila na tyči Závorkovy branky. Slávisté se ale ve zbytku zápasu do výrazného tlaku nedostali, protože hosté dobře napadali a výsledek si pohlídali. Gólem do prázdné naopak pro Energii pojistil tři body Rachůnek. Karlovy Vary tak výhrou udělaly významný krok k záchraně extraligové příslušnosti.

SESTŘIH: Slavia - Karlovy Vary 1:3 (Baráž, 8. kolo)
Video se připravuje ...

HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 1:3 (1:0, 0:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 16. Markovič (Vas) - 44. Marosz (T. Rachůnek), 45. Kůs, 60. T. Rachůnek (Marosz). Rozhodčí: Pešina, Polák - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:6, navíc Skuhravý (K. Vary) 10 minut. Využití: 1:0. Diváci: 3548.

Slavia: Hylák - M. Hruška, Knot, Krstev, Andrlík, Hraško, Pavlin - Mikulík, Šafránek, D. Hruška - M. Ondráček, Tuominen, Jiránek - M. Čermák, Vas, Markovič - Bahenský, Kašpařík, Micka - Andres. Trenéři: Razým a Srdínko.
Karlovy Vary: Závorka - M. Rohan, Sičák, Gulaši, J. Tomeček, Dvořák, Redlihs, Baránek, Weinhold - Vachovec, Skuhravý, Huna - Koblasa, Kůs, Haščák - T. Rachůnek, Marosz, J. Svoboda - T. Rohan, V. Tomeček. Trenéři: Mlejnek a Antonik.

MATCH OVERVIEW LEGACY
15. 4. • 18:00
HC Slavia Praha
HC Slavia Praha
1:3
ONLINE
15. dubna
18:00
HC Energie Karlovy Vary
HC Energie Karlovy Vary
Góly

Domácí: 15:05. Markovič

Hosté: 43:43. Marosz, 44:31. Kůs, 59:47. Rachůnek

Sestavy

Domácí: Hylák (Král) – M. Hruška, Knot, Krstev, Andrlík, Hraško, Pavlin – Mikulík, Šafránek, D. Hruška (C) – Ondráček, Tuominen, Jiránek – Čermák, Vas, Markovič – Bahenský, Kašpařík, Micka – Andres.

Hosté: Závorka (Habal) – M. Rohan, Sičák, Gulaši, J. Tomeček, Dvořák, Redlihs, Baránek, Weinhold – Vachovec, Skuhravý, Huna – Koblasa, Kůs, Haščák – Rachůnek, Marosz, Svoboda – T. Rohan, V. Tomeček.

Rozhodčí

Pešina, Polák – Barvíř, Blümel

Stadion

ZS Eden

Z V VP PP P Skóre B
1. Litvínov 12 7 1 2 2 42:27 25
2. K. Vary 12 6 1 0 5 42:34 20
3. Slavia 12 3 3 2 4 34:36 17
4. Jihlava 12 2 1 2 7 25:46 10

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud