Adam Sušovský
13. září 2016 • 22:05

Klimek po trestu znovu úřadoval. Na konci jsem toho měl plné kecky, přiznal

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dílčí cíl Sparty splněn. Navzdory nepříjemnému losu zachytili začátek sezony a drží se čela tabulky. Sérií tří zápasů na ledě soupeře Sparta v úterý korunovala sladkým vítězství v repríze finále nad Libercem 3:2. „Musíme být spokojeni. Máme sedm bodů, za to jsme rádi. Už se těším, až to potvrdíme v pátek doma s Třincem,“ řekl spokojeně a taky sebevědomě Lukáš Klimek, který šlágr s Bílými Tygry rozhodl vítězným gólem.



Šlágr s Libercem rozhodl váš šťastný gól. Puk jste na branku jenom nahazoval, nebo jste doufal, že propadne až do sítě?
"Doufal jsem, že by mohl propadnout. Byla to ale střela z otočky, náhodný gól. Ještě to myslím tečoval jejich obránce a někdo mi říkal, že to snad šlo do branky i o tyčku. Takové góly padají. Hlavně, že jsme vyhráli.

Jaký to byl jinak z vašeho pohledu zápas? Na to, že se hraje teprve třetí kolo, to z tribuny vypadalo na skvělé tempo...
"Jo, mělo to hodně tempo. Teď jsem týden stál a musím říct, že jsem toho měl na konci plné kecky."

Liberec - Sparta: Klimek zaskočil Lašáka po buly a Sparta vedla 3:1
Video se připravuje ...

Stál jste kvůli disciplinárnímu trestu, který jste si do nové sezony přenesl z jarního finále. Byla na ledě rivalita cítit? Liberec před začátkem zápasu slavil, při slavnostním ceremoniálu pod střechu arény věšel pamětní plakát s nápisem mistr extraligy.
"No to my byli v šatně, upřímně jsme u toho ani nechtěli být (úsměv). Ale na ledě neprobíhalo nic, bylo to normální. Možná se to zdá, tady v Liberci to tak je ale vždycky. Je tady malé hřiště, hraje se tady pokaždé hodně fyzický hokej. I dnes v tom byla spousta soubojů. Ale rozhodně to nevypadávalo z žádných rámců..."

Berete výhru jako revanš za prohrané finále?
To asi ne. Byla to minulá sezona, teď už začíná nová.

A vy jste jí rozjeli parádně, přitom Spartě los nepřál. První tři zápasy jste hráli venku, máte sedm bodů. Úkol jste tedy splnili?
"Musíme být spokojeni! Ve Vítkovicích jsme taky sahali po vítězství (Sparta tam v prvním kole prohrála 2:3 v nájezdech), klidně to mohlo být jště lepší. Jsme za těch sedm bodů rádi a těšíme se, že to potvrdíme v pátek doma s Třincem."

Petr Kumstát střílí gól
Petr Kumstát střílí gól

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud