Pavel Bárta
7. října 2016 • 21:55

Černý protáhl vítěznou sérii Litvínova. Ale nestal se zázrak, tvrdí

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeho vítězný zásek způsobil Plzeňským těžké spaní a Litvínovu dopřál třetí výhru v řadě a pátou z posledních šesti duelů Tipsport extraligy. Jakub Černý dostal v 54. minutě přihrávku za obránce, našlápl do brejku a bekhendovou kličkou zkušeně dal na 4:3. 



„Na mantinelu u červené čáry jsme vybojovali puk a Robin Hanzl s bráchou to výborně rozjeli. Já k nim dobruslil a hezky mi to prohodili. Zkusil jsem to do bekhendu jako náš kapitán při prvním gólu a vyšlo to,“ připomněl Černý úvodní litvínovský gól z hole Michala Trávníčka . I ten padl z dost podobné situace.

V první třetině však bylo patrné, že Litvínov přijel do Plzně hlavně bránit. Za bezbrankového stavu nebo ještě po Trávníčkově trefě na 1:1 hrál hodně zataženě. Hráči nenapadali v útočném pásmu, ale rozmístili se za útočnou modrou jako síť a trpělivě vyčkávali.

„Ještě v přípravě jsme hráli strašně aktivně, všude lítali, hodně napadali, forčekovali. A moc se nám to nevyplácelo. Soupeři toho využívali na dlouhou nahrávku a pak nás přečíslovali dva na jednoho, tři na dva. To bylo smrtící, protože vás z toho trestali, takže jsme to malinko víc zatáhli a zatím to vychází,“ vysvětloval Jakub Černý.

Plzeň - Litvínov: Černý parádním blafákem překonal Machovského, 3:4
Video se připravuje ...

Plzeň hrála disciplinovaně, nedopřála Litvínovu moc přesilovek. Než padl po chybě její obrany rozhodující gól, měla nebezpečné šance. „Oni mají výborný mančaft, jen jim to momentálně nelepí. To neznamená, že nejsou kvalitní mužstvo. Naštěstí se na nás nečapli a my jsme to urvali a vyhráli. My jsme jen rádi, že jsme dokázali navázat na ta vítězství předtím. Každý bod je pro nás strašně důležitý,“ pokračoval.

Litvínov vybojoval z posledních tří zápasů plný počet, tedy devět. Zvítězil v pátém ze šesti zápasů, sérii přeťala jen porážka v Brně. Verva si vede v nové sezoně úplně jinak. Jakub Černý nemůže úplně srovnávat, nebyl u toho, poněvadž působil v Minsku. Ale sledoval tým, ze kterého vzešel a kam se zase před touto sezonou vrátil.

„Loni ten mančaft taky nehrál vůbec špatně, aspoň co jsem koukal na pár zápasů. Když to shrnu, tentokrát jsme zápasy o gól vyhráli, tehdy to bývalo naopak. Neřekl bych, že se stal nějaký zázrak. Prostě nám to trošku víc lepí, možná tomu jdeme maličko víc naproti, ale nemyslím, že by se něco zásadně změnilo.“

V neděli hostí Litvínov doma Spartu, která naposledy vyběhla s Mladou Boleslaví 9:0. „No tak, to je svátek, na to se v Litvínově každý těší,“ usmál se Černý. „Doufám, že bude plný barák a že to taky zvládneme a že nám to zase půjde,“ dodal.

Branislav Konrád sleduje kotouč ve své síti
Branislav Konrád sleduje kotouč ve své síti

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud