Květoslav Šimek
10. dubna 2014 • 10:30

BART-0-SAK! Český mladík má první nulu v profesionálním hokeji

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři zápasy, tři výhry a první nula v seniorském hokeji. Dvacetiletý brankář Patrik Bartošák vlétl do AHL grandiózně! V barvách týmu Manchester Monarchs si po dvou výhrách (4:3 v prodloužení a 5:2) připsal první čisté konto. V Portlandu pochytal všech 29 střel, jeho tým vyhrál 5:0 a Bartošák byl zvolen první hvězdou večera.



„První nula v profesionálním hokeji, skvělý pocit. Kluci váleli,“ psal kopřivnický rodák na Twitteru. Na klubových stránkách Manchesteru už si vysloužil novou přezdívku: BART-0-SAK.

Bartošáka chválí i trenér Mark Morris. „Pokud existovala nějaká pochybnost o tom, jestli je nebo není Patrik Bartošák připravený na úroveň AHL, tak tento test zvládl skvěle,“ říkal po zápase Morris. „Byl senzační, měl několik famózních zákroků. Portland měl řadu kvalitních střel, které už mířily do naší sítě, ale Patrik všechno vyřešil.“

Památeční puk ze zápasu, ve kterém Patrik Bartošák vychytal svou první profesionální nuluFoto Instagram.com/pbartosak30

Bartošák podepsal na začátku března tříletý nováčkovský kontrakt s Los Angeles Kings. Klub si jej vybral loni v pátém kole draftu jako celkově 146. hráče v pořadí. Sezonu rozjel v Red Deer Rebels v juniorské WHL, kterou minulý rok suverénně ovládl. Byl vyhlášen nejlepším gólmanem WHL i celé CHL, pod kterou spadají také OHL a QMJHL.

Za Red Deer letos odchytal Bartošák 65 zápasů s průměrem 2,80 obdržené branky na zápas a úspěšností zákroků 92,4%. Osmkrát udržel čisté konto. V březnu se přesunul do záložního týmu Los Angeles – do Manchester Monarchs v AHL. Od začátku naskočil do tří zápasů a všechny vyhrál.

Po Mrázkovi s Mazancem je Bartošák třetím českým brankářem v aktuální sezoně AHL.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud