14. září 2014 • 18:48

Straka se Špačkem končí. Na jejich exhibiční zápas dorazilo plno legend!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Rozlučková exhibice hokejistů Martina Straky a Jaroslava Špačka skončila v Plzni smírně 5:5. V utkání hraném na dvakrát 15 minut, které neslo příznačný podtitul "Souboj dvou ptáků", se oba olympijští vítězové z Nagana stihli zapsat mezi střelce, Špaček dokonce dvakrát.



"Byl jsem dojatý. Maličko jsem se toho bál a pak mě to pohltilo. Bylo to vážně skvělý a užil jsem si to," prohlásil Straka. "Ale jsem šťastný, že už to mám za sebou," dodal s úsměvem Straka, jenž ukončil hráčskou kariéru po minulé sezoně. "Jsem rád, že se všechno povedlo a dopadlo to dobře," doplnil Špaček. Ten oživil kariéru loni na jaře během finále se Zlínem a po zisku mistrovského titulu ji zase uzavřel.

Straka a Špaček se loučili s kariérou. Souboj ptáků ozdobil i Jágr
Video se připravuje ...

Po slavnostním vhazování, které obstarali potomci obou oslavenců, se první prosadil po krásné souhře právě se Strakou Jaromír Jágr, jenž se při představovačce dočkal vedle Straky se Špačkem jako obvykle největšího aplausu.

"My jsme toho s Martinem prožili strašně moc a byl mým nejlepším nahrávačem v kariéře. Ta spolupráce mezi námi byla tak dokonalá, že asi těžko bych našel hráče, s nímž jsem si rozuměl tak jako s Martinem," řekl novinářům Jágr.

Poté ale přišla čtyřgólová šňůra hráčů v dresech se symbolickou "šestkou" na zádech a Špaček zvýšil už na 4:1, hned vzápětí takřka vyprodaná ČEZ Aréna ale aplaudovala i střelci Strakovi. Nedvěd pak sice srovnal, ale "Strakovci" nakonec zachránili remízu 27 vteřin před koncem zásluhou "Čužáka" Ryse při power play.

Po děkovné řeči uzavřela celou exhibici vzpomínková videa obou hokejistů s průřezy jejich kariér. Před úvodním buly nadcházejícího extraligového souboje Plzně s Litvínovem se pak oba za dlouhého potlesku tribun dočkali vyvěšení dresu pod strop haly se svými čísly 28 a 6.

Rozlučku se Strakou a Špačkem si nenechali ujít plzeňští fanoušci
Rozlučku se Strakou a Špačkem si nenechali ujít plzeňští fanoušci

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud