4. června 2015 • 18:28

O Naganu se chystá film. Takhle v něm bude vypadat Jágr

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejen hokejoví fanoušci si budou moci v roce 2018 u příležitosti 20. výročí připomenout trochu neobvykle slavný triumf české reprezentace na olympijském turnaji v Naganu. Zmapuje ho celovečerní animovaný film Nagano - Zrození hrdinů.



Snímek s humornou nadsázkou líčí trnitou cestu podceňovaného týmu za vysněným olympijským zlatem a zároveň vypráví o malém chlapci s velikým snem, který na chvíli zapomněl, kým skutečně je.

"Nagano byla velká věc pro nás všechny. Myslím, že nás to jako všechny Čechy tehdy hodně stmelilo. Věřím, že ten film bude výjimečný, stejně jako byl pro nás výjimečný turnaj v Naganu," řekl na setkání s novináři Jiří Šlégr , jenž skóroval v Naganu v semifinále s Kanadou a je ambasadorem filmu. Herec Martin Dejdar už držel v ruce loutku Jaromíra Jágra , která už nakrátko oživla na obrazovce - PODÍVEJTE SE NA VIDEO.

O Naganu se chystá film. Takhle v něm bude vypadat Jágr
Video se připravuje ...

Scénáře se ujal Petr Kolečko, producentem a režisérem filmu s rozpočtem 67 milionů korun je Pavel Sadílek. "Už rok a půl na tom děláme. Jde o velký projekt, který má svůj prostor v České republice. Každý tady ví, co znamenalo Nagano," uvedl Sadílek.

Tvůrci spolupracují i s polským studiem SE-MA-FOR Lodž, které je držitelem dvou Oscarů za krátký animovaný film.

"Celý film se točí okolo Nagana, ale začíná už velkou tragédií českého hokeje a porážkou 1:7 s Německem na Světovém poháru (v roce 1996)," řekl Sadílek. "Určitým handicapem je, že všichni tuší, jaký bude konec. Tedy že Petr Svoboda vstřelí vítězný gól finále s Ruskem a staneme se olympijskými vítězi. Ale pokusíme se nabídnout celou řadu věcí okolo, které tak známé nejsou," uvedl Sadílek.

O triumfu českého týmu vznikla i opera Nagano, která měla premiéru v roce 2004 a dokonce získala Cenu Alfreda Radoka za nejlepší českou hru.

Hokejista Jiří Šlégr a herec Martin Dejdar představili loutku, která bude představovat Jaromíra Jágra
Hokejista Jiří Šlégr a herec Martin Dejdar představili loutku, která bude představovat Jaromíra Jágra

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud