18. července 2017 • 12:50

International Champions Cup na DIGI TV! Derby United vs. City, El Clásico v Miami

Autor: DIGI TV
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Real Madrid, Barcelona, Bayern Mnichov, Chelsea, Juventus, Paris Saint-Germain nebo oba manchesterské kluby. To, co by mohlo připomínat výčet účastníků dalšího ročníku Ligy mistrů, je ve skutečnosti seznam zúčastněných celků prestižního předsezonního turnaje International Champions Cup. Dnes začíná jeho pátý ročník, přímé přenosy z něj čeští diváci mohou sledovat na stanicích DIGI Sportu.



International Champions Cup má kromě vskutku hvězdného obsazení hned několik specifik. Turnaj se odehrává ve více skupinách, jejichž dějiště jsou v tomto ročníku roztroušená po dvou kontinentech. Hrát se bude v mnoha amerických městech, ale také v Číně a Singapuru. Vítězem americké a singapurské skupiny se stane mužstvo s nejvyšším počtem bodů získaných v jednotlivých přátelských zápasech, v čínské části turnaje se žádné konečné pořadí vyhlašovat nebude, protože její členové odehrají různý počet utkání. Při remíze se kopou penalty, jejichž vítěz bere bod navíc.

Pro evropskou fotbalovou smetánku je International Champions Cup důležitou součásti přípravy. Koná se necelé tři týdny před startem elitních ligových soutěží a zaručuje konfrontaci s věhlasnými soupeři. Letos turnaj nabídne kupříkladu historicky první manchesterské derby sehrané mimo Britské ostrovy nebo premiérové „nešpanělské“ El Clásico.

Význam, jaký trenéři tomuto přípravnému americkému či asijskému turné přikládají, lze odečíst i z nominací jednotlivých týmů. Barcelona přiveze kompletní supertrio Neymar–Messi–Suárez, Manchester United bude mít k dispozici vedle tradičních opor (De Gea, Pogba , Rashford, Mata) i letní posilu Romela Lukaka, se všemi hvězdami včetně nové akvizice Daniho Alvese dorazilo i PSG nebo Juventus, v jehož dresu by vedle Buffona , Khediry, Mandžukiće, Higuaína nebo Dybaly mohl vyběhnout i nováček Douglas Costa. 

International Champions Cup: zúčastněné týmy

USA: Barcelona, Real Madrid, PSG, Manchester United, Manchester City, Juventus, AS Řím, Tottenham

Čína: AC Milán, Borussia Dortmund, Bayern Mnichov, Arsenal, Inter Milán, Olympique Lyon

Singapur: Chelsea, Bayern Mnichov, Inter Milán

Přímé přenosy DIGI Sportu tento týden >>

Úterý 18. 7. - AC Milán - Borussia Dortmund (14:00, DIGI Sport 1)
Středa 19. 7. - Bayern Mnichov - Arsenal (14:00, DIGI Sport 1)
Čtvrtek 20. 7. - AS Řím - PSG (02:00, DIGI Sport 1)
Pátek 21. 7. - Manchester United - Manchester City (04:00, DIGI Sport 1)
Sobota 22. 7. - Bayern Mnichov - AC Milán (11:30, DIGI Sport 1)
Neděle 23. 7. - Juventus - Barcelona (00:01, DIGI Sport 1), PSG - Tottenham (02:00, DIGI Sport 1)

* vysílací časy repríz jednotlivých zápasů najdete v televizním programu

Premier League Asia Trophy poprvé se čtyřmi anglickými týmy

Dynamicky rostoucí trh a divácká poptávka po Premier League v Asii přiměla vedení anglické nejvyšší soutěže uspořádat v rámci předsezonních příprav pro tamní diváky vlastní turnaj. Asia Trophy se koná v některé asijské zemi vždy jednou za dva roky, letos turnaj už počtvrté hostí Hongkong.

Osmý ročník jediné soutěže hrané pod hlavičkou Premier League, která se nekoná v Anglii, je zvláštní tím, že se jej zúčastní výhradně anglická mužstva. Druhý start si připíše Liverpool, premiérově se na Asia Trophy představí Leicester, West Bromwich Albion a Crystal Palace. V minulých ročnících bylo zvykem, že trojici ostrovních celků doplnil jeden tým z hostitelské země.

Hrací model je jednoduchý: ve středu jsou na programu dvě semifinálová klání (Leicester – WBA a Liverpool – Crystal Palace), jejichž vítězové se v sobotu střetnou ve finále a poražení v souboji o třetí místo. Všechny čtyři duely nabízí v přímých přenosech DIGI Sport, který má v tuzemsku exkluzivní vysílací práva i na samotnou Premier League.

Asia Trophy se poprvé konala v Kuala Lumpuru v roce 2003, kdy turnaj vyhrála stejně jako v roce 2011 Chelsea. V ostatních letech triumfovaly Bolton, Portsmouth, Tottenham, Manchester City a v předešlém ročníku v roce 2015 Arsenal.

Premier League Asia Trophy: přímé přenosy DIGI Sportu >>

Středa 19. 7. - Leicester - W.B.A. (11:55, DIGI Sport 2), Liverpool - Crystal Palace (14:25, DIGI Sport 2)
Sobota 22. 7. - o 3. místo (11:55, DIGI Sport 3), finále (14:25, DIGI Sport 1)  

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud