25. listopadu 2013 • 17:27

Hokejový útočník Gulaš bude hrát za švédský Färjestad

Autor: ČTK
Hokejový útočník Milan Gulaš bude působit ve švédském Färjestadu. Sedmadvacetiletý hráč předčasně skončil své angažmá v Metallurgu Magnitogorsk, dlouho ale bez práce nezůstal.


O tom, že Gulaš skončí v týmu Kontinentální ligy, informovala ruská média již v minulém týdnu. Dnes jeho odchod Magnitogorsk oficiálně potvrdil na svém webu. Färjestad vzápětí představil českého hokejistu jako novou posilu. Gulaš se v osmém týmu švédské ligy potká s útočníkem Tomášem Hykou a dalším krajanem Radkem Hamrem, který je asistentem trenéra.

Gulaš působil v Magnitogorsku, k jehož ofenzivním tahounům patří Jan Kovář, od konce ledna, kdy přišel těsně před uzávěrkou přestupů z Plzně s nálepkou jednoho z nejproduktivnějších hráčů extraligy. V základní části minulé sezony KHL sice ve čtyřech vystoupeních nebodoval, ale poté zaznamenal v sedmi duelech play off pět bodů za čtyři góly a nahrávku.

V tomto ročníku pod vedením trenéra Mikea Keenana Gulašova role postupně oslabila. Za 22 zápasů si člen širšího reprezentačního kádru, který v minulosti v extralize oblékal i dres Kladna a Českých Budějovic, připsal pět bodů za dvě branky a tři asistence.

Články odjinud


Články odjinud