28. prosince 2013 • 19:56

Hokejisté Brna porazili v duelu o třetí místo Plzeň

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Komety Brno porazili ve 33. kole extraligy v přímém souboji o třetí místo Plzeň 5:1. Brňané proměnili dvě přesilovky a poprvé v sezoně s Plzní bodovali. Z posledních třinácti domácích duelů jedenáct vyhráli vždy s plným bodovým ziskem. Naopak Plzeň v posledních čtyřech zápasech na ledě soupeřů vyšla naprázdno a po dnešku klesla na čtvrté místo.


"Naskočili jsme po vánocích do extraligy velmi dobře. Považuji to za velmi důležité. Už ve Zlíně se nám dařilo (výhra 4:1), dnes jsme hráli ještě lépe. Pro nás bude důležitý zápas v Hradci, abychom do nového roku naskakovali s dobrou formou, a potom uvidíme, co dál," uvedl Štěpán Novotný, který přišel na začátku prosince do Brna právě z Plzně.

Do sestavy Komety se vrátil po více než tříměsíční přestávce po doléčení vleklého zranění útočník Pivko, který stihl v této sezoně odehrát pouze dvě úvodní kola. Naopak na marodku se s poraněnými žebry vrátil po minulém kole ve Zlíně Jakub Svoboda.

Kometa vsadila na útočný hokej, který doplňovala důrazným napadáním soupeře hned po ztrátě kotouče. Plzeň se úspěšně bránila a naopak využívala každou příležitost k rychlým protiútokům. K získání jednobrankového náskoku pomohla Brňanům už v páté minutě přesilovka pět na tři. Ve stejném čase nejdříve fauloval Kratěna a po něm Jiří Hanzlík. Početní výhodu zužitkoval po 46 sekundách Tomáš Svoboda, který dorazil do sítě odražený kotouč.

Tlak Brňanů pokračoval. Po čtvrthodině hry ztratil na vlastní modré čáře plzeňský obránce Jeřábek kotouč a Hruška překonal podruhé brankáře Mensatora. Těsně před první přestávkou využila Plzeň chybu domácích zadáků a po Jeřábkově střele překonal Duda brankáře Čiliaka.

Oboustranně vysoké tempo zdobilo i druhou třetinu, v níž Plzeň doplatila na chyby v rozehrávce. Ve 25. minutě Koreis zachytil na půlící čáře nepřesně založený útok protivníka, po pravé straně ujel Novotný a z jeho chytré přihrávky trefil Burian odkrytou část branky.

"Myslím, že ve druhé třetině byl zlomový moment. Měli jsme přečíslení, Růžička mi nahrál krásně za beka, ale špatně jsem vyhodnotil situaci, měl jsem udělat blafák do forhendu," popsal Duda moment, kdy mohl Plzeň vrátit do zápasu. "Bohužel jsem udělal kličku do bekhdendu. Místo snížení na rozdíl jedné branky Brno vzápětí dalo odrazový gól na 4:1 a bylo po zápase," doplnil.

Čtvrtý gól Brna dal Kováčik, který zachytil rozehrávku Plzně a navzdory faulu v pádu překonal Mensatora.

V úvodu poslední třetiny branka obránce Noska při přesilovce definitivně sebrala Plzni naději na zvrat. Tempo oproti úvodním dvěma třetinám opadlo a zápas už jen okořenil pěstní souboj domácího Jana Káni s plzeňským obráncem Boháčem.

"Položily nás zbytečné chyby jednotlivců. Nejde dávat křížné přihrávky přes třetinu. Brno na to čekalo, dalo nám po chybách góly," shrnul příčiny prohry Plzně Duda.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud