28. prosince 2013 • 19:57

Přestali jsme bruslit a bylo to špatné, řekl gólman Slavie Furch

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Dvě a půl třetiny dnešního duelu 33. kola hokejové extraligy se zdálo, že by slávisté mohli i podruhé v sezoně na svém ledě zcela vymazat střelce Zlína a navázat na výhru 6:0 z konce září. Na obranu se však zaměřili až příliš, což se jim nakonec vymstilo a místo výhry fotbalovým skóre 1:0 podlehli Beranům 1:2.


"Měli jsme dobrý začátek, dobrou první třetinu, ale pak zhruba od půlky zápasu mi připadalo, že jsme úplně přestali bruslit a bylo to špatné. Bylo to jen takové čekání, zda tam Zlín něco dá, nebo ne," připustil v rozhovoru s novináři gólman poražených Dominik Furch.

Vyrovnání zkušeného Jaroslava Balaštíka, které přišlo při početní výhodě hostů v čase 50:07, vzal sebekriticky na sebe. "Bylo to na bližší tyč, takže ten gól jde určitě i na můj vrub, to bych neměl pouštět. Trefil to však pěkně," přiznal sportovně Furch.

Červenobílým z dobře rozehraného utkání zbyly jen prázdné ruce po šťastné teči Bedřicha Köhlera z 56. minuty. "To byl takový 'náhoďák'. Oni to nahodili a Köhlera to trefilo do hokejky, od níž to šlo do brány," litoval třiadvacetiletý gólman ztráty všech bodů.

Jaroslav Bednář následně gestikuloval směrem k rozhodčím, to však Furchově pozornosti uniklo. "Neviděl jsem to. Ale nemyslím, že by tam mělo být něco proti pravidlům. Nahodili to, Köhlera to trefilo na hokejku, kterou měl u těla... Tak spíš jestli tam nebylo předtím něco jiného za zákrok," podotkl Furch.

Furch s Balaštíkem byli v hlavních rolích i při zajímavém okamžiku z 10. minuty, kdy za zády brankáře Slavie zazvonila tyč a poté se dlouho nehrálo kvůli poradě sudího Pavla Hodka s videorozhodčím.

"Samozřejmě jsem to neviděl, protože to bylo za mnou, ale slyšel jsem cinknutí. A být to tam do toho polštáře, tak by to byl určitě jiný zvuk. Mohlo to být přes nějakou tenkou vrstvu polštáře, ale doufal jsem, že to bylo jen do tyče," popsal Furch.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud