29. prosince 2013 • 14:10

Svindal vyhrál sjezd v Bormiu a zvýšil vedení v SP

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtý sjezd sezony vyhrál v italském Bormiu norský lyžař Aksel Lund Svindal a zvýšil své vedení v průběžném pořadí Světového poháru. Před obhájcem velkého křišťálového glóbu Marcelem Hirscherem z Rakouska, jenž dává přednost technickým disciplínám, má dnešní vítěz náskok 195 bodů.


Úřadující mistr světa ve sjezdu Svindal si připsal čtvrtou výhru v olympijské sezoně, v níž vedle celkového hodnocení vede i pořadí SP ve sjezdu a super-G.

"Je super, když člověk skoro každý víkend bojuje o vítězství. Myslím, že dnes jsme měli my v elitní skupině trochu štěstí, protože sněžení už nebylo tak husté," uvedl jednatřicetiletý Svindal po závodu, jenž začal kvůli sněžení s více než půlhodinovým zpožděním. "Dnes to byla výhoda, ale často je vysoké číslo spíš na škodu," dodal Nor, jenž startoval s číslem 21.

Druhé místo na sjezdovce Stelvio obsadil Rakušan Hannes Reichelt, jenž na Svindala ztratil 39 setin sekundy. Reichelt tak nevyužil poslední šanci dosáhnout na první letošní rakouské vítězství v rychlostní disciplíně - bez triumfu v super-G či sjezdu zůstala alpská lyžařská velmoc naposledy v roce 1987.

Třetí dojel se ztrátou 51 setin sekundy Kanaďan Erik Guay. Čeští reprezentanti nestartovali.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud