29. prosince 2013 • 16:33

Arsenal vyhrál v Newcastlu a vrátil se do čela anglické ligy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Arsenalu s českým záložníkem Tomášem Rosickým v sestavě vyhráli v 19. kole anglické ligy 1:0 v Newcastlu. Londýnský klub se díky brance Oliviera Girouda vrátil na první místo tabulky, na kterém vstoupí do nového roku poprvé od sezony 2007/08.


"Je to velká satisfakce, protože jsme překvapili hodně lidí. Rádi bychom v tom pokračovali," řekl trenér Arsenalu Arséne Wenger. "Poslední dva zápasy jsme hráli venku s West Hamem a v Newcastlu a máme z nich šest bodů. Je to důkaz, že hráči jsou bojovníci. Doufám, že budeme bojovat i dál," dodal.

Před druhým Manchesterem City vede Arsenal o bod, ještě o jeden méně má třetí Chelsea, která dnes doma porazila 2:1 Liverpool. Hosty na Stamford Bridge poslal do vedení už ve třetí minutě slovenský obránce Martin Škrtel a českého brankáře Petra Čecha tak připravil o možnost připsat si 208. čisté konto v dresu "Blues", čímž by vyrovnal klubový rekord Petera Bonettiho. Domácí ale ještě v prvním poločase díky zásahům Edena Hazarda a Samuela Eto'a skóre otočili.

Zatímco Bonetti v letech 1959 až 1979 potřeboval na rekord 729 zápasů, Čech má maximum na dosah už po 456 utkáních. Další šanci na 208. nulu bude mít reprezentační jednička na Nový rok proti Southamptonu.

Giroud o výhře Arsenalu rozhodl v 65. minutě a ukončil 499 minut trvající čekání na ligový gól. Kapitán české reprezentace Rosický odehrál celý zápas a oslavil tak jubilejní 200. utkání za "Kanonýry". Hostům naopak chyběla německá hvězda Mesut Özil, kterého kvůli zranění ramena čeká až třízápasová pauza.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud