29. prosince 2013 • 20:13

Nymburk zdolal bojovné Pardubice, vyhrál i Prostějov

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Basketbalisté Nymburku v české lize znovu nezaváhali, i když Pardubice jim vítězství nedarovaly zadarmo. Nakonec však prohrály 76:89. Nymburk tak má deváté vítězství a se stoprocentní bilancí vede tabulku před Prostějovem, který vyhrál 95:77 ve Svitavách.


Pardubice sváděly s Nymburkem od začátku vyrovnanou bitvu. Ve druhé čtvrtině sice hosté po šňůře 9:0 utekly až na 13 bodů, ale domácí se nevzdali a snížili na pouhých pět bodů. Pak však zavelel Rančík, Nymburk předvedl znovu devítibodovou šňůru a Pardubice už manko nesmazaly, i když ve druhé půli bylo skóre vyrovnané.

Kromě Rančíka, který byl s 24 body nejlepším střelcem zápasu, dělal obraně Pardubic největší potíže nymburský pivot Mahalbašič, který proměnil všech 9 svých střel z pole a získal 6 útočných doskoků. Za Pardubice se prosazovali zejména Pospíšil (20 bodů) se Sandersem, který zaznamenal 21 bodů a pokořil tak hranici 7500 nastřílených bodů v české lize.

To Prostějov měl cestu za vítězstvím jednodušší. Když vydařenou první čtvrtinu ve Svitavách zakončil trojkovou kanonádou, měl na kontě už náskok 20 bodů, který už si jen hlídal. Domácí se sice snažili vrátit do hry, ale blíže jak na 12 bodů se nepřiblížili. Nepomohlo jim ani 28 bodů v podání Kylese, který byl nejlepším střelcem dne. Za Prostějov dalo hned pět hráčů přes deset bodů, nejvíce Švrdlík (23).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud