1. ledna 2014 • 10:29

Trenéra Pešiceho láká práce u mládežnických reprezentací

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalový trenér Josef Pešice by rád nadále pracoval s českými národními týmy. Nikoli u A-mužstva, u kterého ho vystřídal Pavel Vrba, ale u mládežnických výběrů, se kterými má dlouholeté zkušenosti. Raději by pracoval u mládeže než v ligovém klubu, kde je každodenní stres. Do trenérského důchodu se třiašedesátiletý kouč ještě nechystá.


"Já už bych měl být správně v důchodu, ale doufám, že se ještě nějak zapojím," řekl Pešice v rozhovoru s novináři na Silvestrovském derby. "V klubu je to každodenní práce a jste pod tlakem celý rok. Zato u reprezentace je ten tlak až v době zápasu. Proto bych osobně dělal radši něco u některé z mládežnických reprezentací," dodal bývalý trenér Slavie, Teplic a Jablonce.

S předsedou Fotbalové asociace Miroslavem Peltou o tom však ještě nemluvil. "Zatím ne, ale v lednu asi spolu budeme mluvit. Možná nějaká činnost bude a něco bych pro některou reprezentaci mohl dělat," věří. "Jsem ve věku, kdy bych byl rád ještě aktivní, ale chápu, že přichází doba mladších," uvedl.

Rád by zužitkoval zkušenosti, které nabral v letech 2003 až 2010, kdy byl postupně u všech mládežnických reprezentací. "Znám ročníky 89, 91, 92 i 93. Třeba ročník 92 je velice silný a může pomoci k tomu, aby byl tlak na stávající reprezentanty, aby měli dobrou výkonnost," řekl Pešice.

Uplynulý fotbalový rok hodnotí jako průměrný. "Ke spokojenosti mi chybí postup na mistrovství světa. Na čemž se podílím i já, jelikož jsem byl u národního týmu. Ale z pohledu klubů byly úspěchy. Je to třeba brát tak, že nemůžeme každý rok konkurovat Španělsku, Itálii či Anglii," řekl.

Přestože se může pyšnit stoprocentní bilancí v roli hlavního trenéra národního týmu, když vyhrál všechny tři podzimní zápasy jako dočasný nástupce Michala Bílka, nepočítal s tím, že by mohl figurovat i v novém realizačním týmu Pavla Vrby.

"Ani jsem v to nedoufal, nový trenér chce mít svoje lidi. Pavel Vrba to bude chtít dělat podle svého a tak je to správně. Já mohu jen popřát do kvalifikace, aby postoupili. Je to pro nás hrozně důležité, abychom se udrželi když ne ve špičce tak alespoň v evropském průměru. A vím, že to bude těžké," řekl Pešice.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud