3. ledna 2014 • 15:39

Útočník Kovář si v KHL připsal tři body a pomohl porazit Slovan

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Český hokejový reprezentant Jan Kovář pomohl v Kontinentální lize dvěma brankami a jednou asistencí k vysoké výhře Magnitogorsku 6:2 nad Slovanem Bratislava. Upevnil si tak první místo v pořadí nahrávačů a v kanadském bodování zaostává už jen o jediný bod za vedoucím spoluhráčem Sergejem Mozjakinem.


Kovář byl v úvodu druhé třetiny autorem vítězné branky, krátce poté zvýšil na 4:0. Slovan po polovině zápasu prohrával už 0:6, až potom snížili čeští hráči Tomáš Mojžíš a Michal Vondrka.

Kovář se trefil po pětizápasové odmlce. V dosavadních 40 zápasech KHL nastřílel 16 gólů a připsal si 34 asistencí.

V prvním utkání v novém roce naopak přišel o vítěznou sedmizápasovou sérii jeho bratr Jakub, který v brance Jekatěrinburgu nezabránil porážce s Torpedem Nižnij Novgorod 3:4 po samostatných nájezdech. Den poté, co byl vyhlášen nejlepším gólmanem KHL za prosinec, inkasoval v základní hrací době tři góly z 27 střel. Na 3:3 domácí Nižnij Novgorod vyrovnal při power play 16 sekund před sirénou. Rozstřel rozhodla až šestá série, v níž Kováře překonal Denis Paršin.

Útočník Marek Kvapil se po šestitýdenní zdravotní pauze vrátil do sestavy Dynama Moskva a vítězným gólem zařídil obhájcům Gagarinova poháru výhru 6:4 nad Omskem. Radost ze střeleckého úspěchu si vychutnal poprvé od 26. října. Dynamo si připsalo osmou výhrou za sebou hlavně díky hattricku Jurije Babenka a udrželo si v čele KHL dvoubodový náskok před Kazaní. Omsk vedený českým koučem Milošem Říhou prohrál po sérii pěti vítězství.

Svůj první kanadský bod v KHL zaznamenal Robert Kousal, nová posila Podolsku z Pardubic asistovala u první branky zápasu s Astanou. Druhý nejlepším tým Východní konference však 63 sekund před koncem základní části vyrovnal a v nájezdech vybojoval vítězství.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud