23. července 2014 • 16:06

Čekají se ode mě góly, uvědomuje si boleslavská posila Květoň

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Na novou výzvu se těší hokejový útočník David Květoň po přestupu z Třince do Mladé Boleslavi. S týmem extraligového nováčka si chce vybudovat pevnou pozici v nejvyšší soutěži.


"Boleslav sice měla dvouletou odmlku od extraligy, ale myslím si, že klub do ní jednoznačně patří. Nebudeme tam za žádné otloukánky. V týmu je spoustu hokejistů, kteří hráli světový hokej," řekl Květoň po středečním startu přípravy na ledě.

Šestadvacetiletý rodák z Nového Jičína až na krátkou přestávku v úvodu minulé sezony, kterou zahájil ve finském Kärpätu Oulu, působil sedm let v Třinci a Ocelářům výrazně přispěl k titulu v sezoně 2010/2011. Na jaře však vycítil, že je čas na změnu.

"Málokterému hráči se povede, aby tak dlouho vydržel v jednom klubu. Cítil jsem, že moje výkony v posledních dvou letech nebyly úplně takové, jaké bych si sám představoval," uvedl Květoň, jenž v minulosti hrál extraligu také za Vsetín. Přiznal, že na něj zapůsobila mladoboleslavská nabídka. "Vím, že můžu dostat patřičný prostor, pokud si ho zasloužím," řekl.

Zároveň si ale uvědomuje, že se od něj očekává výrazný přísun gólů. Dosavadním maximem Květoně je 22 tref ze základní části 2008/2009, dvacetibrankovou metu však atakoval i v dalších sezonách. "Vím, že se v Boleslavi ode mě budou očekávat góly, tak jako všude. Udělám maximum, abych splnil očekávání," podotkl Květoň.

Pokud se mu bude dařit, rád by zabojoval také o návrat do reprezentace, za kterou už v minulosti nasbíral 18 startů. "Chtěl bych se tam dostat, ale teď je předčasné se o tom bavit. Nejdříve se musíme sehrát na ledě a táhnout jako tým. Jestli se někdo do reprezentace dostane, ukáže až čas," dodal Květoň.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud