23. července 2014 • 17:15

Navrátila po karetním trestu čeká soutěžní debut za Boleslav

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Mladé Boleslavi se v odvetě 2. předkola Evropské ligy na hřišti Širokého Brijegu již budou moci spolehnout na očekávaného lídra defenzivy Jakuba Navrátila, který si odbude soutěžní premiéru. Posila z tureckého Sivassporu o první duel přišla kvůli karetnímu trestu, na což se kuriózně přišlo až pár hodin před zápasem.


"Docela mě to zaskočilo. Dozvěděl jsem se to až pozdě večer před zápasem," řekl v rozhovoru s novináři po příletu do Bosny Navrátil, který pykal za červenou kartu v dresu Plzně v utkání s Besiktasem Istanbul v roce 2010. "O té kartě jsem věděl, protože vyloučení si člověk pamatuje. Vedení jsem to oznámil a pak už jsem to neřešil. Myslel jsem si, že když se nic neděje, že už je to promlčené," dodal.

Také vedení klubu čekalo, že dostane od UEFA oznámení o tom, zda Navrátil může nastoupit či nikoli, žádný dokument však nepřicházel, a tak počítalo s tím, že svého stopera může nasadit. Jenže na předzápasové poradě se zástupci UEFA vyšlo najevo, že Navrátil hrát nesmí. V opačném případě by hrozila kontumace.

Nyní už je ale všechno v pořádku a Navrátil se pokusí pomoci týmu postoupit. Ví, že pokud se spoluhráči uhájí čisté konto, tak Mladá Boleslav jistě projde do 3. předkola. "Budu se snažit pomoci k tomu, abychom nedostali gól, ale není to jen otázka toho, jestli hraje Navrátil nebo nehraje. Je nás tady 20 kluků a je to práce nás všech dohromady," řekl. "Určitě ale budeme mít víc práce než v prvním zápase, protože soupeř musí útočit," dodal.

Klíčová v tomto směru bude komunikace, jelikož mladoboleslavský tým se přes léto výrazně změnil a i obrana v čele s brankářem Alešem Hruškou je kompletně nová a ještě ne tolik sehraná. "Je to hodně o komunikaci. Gólman i my musíme hodně mluvit. Zase nejsme žádní zajíci, že by to pro nás bylo něco nového. Každý víme, co máme dělat, je třeba to jen sladit, aby to neskřípalo," popsal Navrátil.

Zároveň připouští, že po třech letech v Turecku má při řízení obrany občas problém najít ty správné výrazy. "Abych pravdu řekl, tak se mi občas do pusy dere anglické nebo turecké slovíčko, ale není to žádný problém. Češtinu jsem rozhodně nezapomněl," dodal.

Ačkoli ve třiceti letech Navrátil patří mezi nejzkušenější hráče Mladé Boleslavi, soutěžní utkání si nyní zahraje teprve ve třetí zemi. Dosud totiž hrál jen na české či turecké půdě, kde byl s Plzní v pohárech a následně už jako hráč Sivassporu. "Se Sivassporem jsme jen jednou letěli do Ruska na přátelák, ale jinak jsem hrál jen v Česku a Turecku, teď se poprvé podívám fotbalově do jiné země," potvrdil Navrátil.

svd okr

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud