23. července 2014 • 18:08

Šinglár se v den svých narozenin postaví bývalému klubu Liberci

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Pokud nastoupí, prožije kapitán košických fotbalistů Peter Šinglár ve čtvrtek večer v odvetě 2. předkola Evropské ligy v Liberci jeden z nejzajímavějších zápasů kariéry. Po šesti letech se vrátí na trávník stadionu U Nisy, kde v letech 2004 až 2008 působil a v roce 2006 oslavil český titul. Navíc to bude v den jeho 35. narozenin.


"Už při losu jsem si uvědomil, že proti Liberci nastoupím v den svých narozenin. Původně se měla hrát odveta v Košicích, ale UEFA rozhodla jinak. Narozeniny tak oslavím právě v Liberci. Zajímavá shoda okolností, ze které je cítit i kus symboliky," řekl pro internetové stránky košického klubu Šinglár.

Do Liberce stále pravidelně jezdí. "Jsou to nezapomenutelné vzpomínky. Stále se rád vracím do Liberce mezi známé a kamarády. Jako hráč jsem na tomto stadionu přežil krásné období. Teď se střetneme v Evropské lize před lidmi, které znám, to je třešnička na dortu," podotkl Šinglár.

Přál by si, aby Košice po čtyřech prohrách v úvodu sezony konečně zabraly a ještě dvojzápas s Libercem po domácí porážce 0:1 zdramatizovaly. "K tomu však potřebujeme střílet góly a hlavně si uhlídat standardky ve vlastní šestnáctce. Dostáváme po nich mnoho zbytečných gólů. Z výsledkové krize se můžeme dostat jen my sami," řekl Šinglár.

"Ve výhodě je Liberec, ale stále věřím našemu mužstvu, že Slovan může potrápit. Pokud v odvetě předvedeme stejný výkon jako doma a usměje se na nás štěstí, mohlo by to být ještě zajímavé. Věřím, že smůlu v koncovce prolomíme a budeme mnohem efektivnější než v prvním zápase," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud