20. srpna 2014 • 15:45

Tintěra cítí na Albatrossu šanci projít na European Tour cutem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Popáté v kariéře si golfista Lukáš Tintěra zahraje turnaj okruhu European Tour. Při předchozích čtyřech startech mezi evropskou elitou cutem neprošel, ale na D+D Real Czech Masters 2014 cítí šanci. Tou je výhoda domácího prostředí na hřišti Albatross nedaleko Prahy.


Devětadvacetiletý Tintěra je jedním z devíti českých hráčů, kteří se na turnaji představí. "Je už jen velkou ctí, že si opět můžeme zahrát doma velkou European Tour, tenhle cirkus, jak říkám. Chci si atmosféru užít," řekl novinářům Tintěra.

Na Albatrossu působí v roli trenéra, i proto cítí šanci dostat se v konkurenci 156 hráčů do první poloviny, která bude hrát i o víkendu. "Toto hřiště je pro české hráče přijatelnější než na Čeladné," porovnal Tintěra Albatross s moravským hřištěm, kde se European Tour hrála v letech 2009 až 2011 a Češi neuspěli.

Odhaduje, že se cut letos bude pohybovat někde okolo dvou ran pod par, i když se očekává, že se bude hodně skórovat. Nemyslí si ale, že může být případný postup pro některého z českých hráčů zlomovým bodem kariéry. "Když někdo skončí do desítky, tak zlomový bude a přál bych si to, stejně jako bych to přál mým kamarádům. Ale jen projít cutem, to bych za žádný zlom nepovažoval, i když média z hráče, který postoupí do finálových kol, mohou udělat poloboha," uvažoval.

Hřiště zná dobře, ale nemůže říci, že perfektně. Za výhodu proti zahraničním golfistům to ale považuje. "Mně osobně hodně sedí první devítka, opticky je ale krásný závěr druhé s vodou," řekl. Přijatelné pro české hráče bude hřiště podle něho díky šířce fairwayí a hru ovlivní především vítr. "Který zde hodně zlobí," řekl Tintěra.

Letošní rok je pro něj zatím nejnáročnější v kariéře. Tři měsíce podle svých slov skoro nebyl doma a hraje jeden turnaj za druhým. I proto mu přijde, že je Czech Masters jednou akcí z mnoha. "Důležitý turnaj to je, ale vzhledem k tomu, jak často hraji, tak je to jen jedno z dalších klání v kolotoči turnajů," řekl golfista.

Při červnovém turnaji druhé evropské série Challenge Tour na Kunětické Hoře trefil eso, jamku na jednu ránu, za což dostal hodinky v hodnotě milion korun. Zajímavé ceny za tzv. hole in one jsou i na Albatrosu. "Bylo by hezké přijet novým autem do nového bytu a na obou rukách mít hodinky," smál se Tintěra. "Ale o tom to není. Chci si hru užít a těším se na kamarády, kteří mají trička s mojí přezdívkou," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud