20. srpna 2014 • 16:42

Ba instinktivní střelou po výkopu málem překonal gólmana Arsenalu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Na rozdíl od hattricku v předchozím předkole s Feyenoordem Rotterdam se sice fotbalista Besiktase Istanbul Demba Ba v úterý v úvodním utkání 4. předkola Ligy mistrů proti Arsenalu střelecky neprosadil, i tak ale ukázal svoji výjimečnost. Hned po výkopu zkusil z půlky hřiště překvapit brankáře Wojciecha Szczesného a od kuriózního gólu ho dělily jen centimetry, neboť trefil břevno.


Hosté čekali klasickou rozehrávku nakrátko, Besiktas je ale zaskočil. Záložník Oguzhan Özyakup se pouze letmo dotkl míče, Ba si jej lehce posunul vpřed a pak nečekaně poslal dlouhý nákop na branku Arsenalu. Szczesny měl co dělat, aby s pomocí břevna uhájil čisté konto.

"Nebylo to nic připraveného, bylo to instinktivní," řekl Ba. "Těsně před výkopem na mě Özyakup mrknul a řekl mi, ať se podívám, kde stojí jejich gólman. Viděl jsem, kde je, a řekl si: 'OK, zkusím to'. Risknul jsem to a málem to tam spadlo," dodal devětadvacetiletý senegalský útočník.

Letní posilu z Chelsea mrzelo, že Besiktas uhrál jen remízu 0:0 a v odvetě v Londýně bude muset skórovat. "Myslím, že jsme byli lepší, a z té převahy, kterou jsme měli, jsme si měli vytvořit náskok. Bohužel někdy prostě jsou takové dny jako dnes, takže se musíme snažit rozhodnout příští týden v Londýně," dodal Ba.

I když v Istanbulu gól nepadl, nebyl to nudný zápas. Jiskřivou atmosféru ještě přiživil incident v závěru, kdy kouče Arsenalu Arséna Wengera údajně trefil předmět hozený z hlediště. "Když jsem opouštěl hřiště, spadla na mě láhev nebo něco takového. Hlásil jsem to UEFA," řekl Wenger.

"Jinak myslím, že remíza je spravedlivý výsledek, protože oba týmy měly šance. Víme, že odveta bude znovu těsná, ale hrajeme doma, takže jasným cílem je vyhrát," dodal francouzský trenér.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud