21. srpna 2014 • 20:44

Davídek si i přes prohru zápas v Ostravě užil, ukázal se rodině

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Český hokejový útočník Martin Davídek si návrat domů v Ostravě výsledkově moc neužil. Osmadvacetiletý opavský odchovanec dostal s německým Ingolstadtem na vítkovickém ledě v prvním utkání Ligy mistrů výprask 1:5. Radost mu to ale nezkazilo, po letech totiž mohl nastoupit před rodinou.


"Máme zraněné hráče ze dvou prvních lajn. Ti by se pomalu měli vracet do sestavy, takže v dalších zápasech bychom na tom měli být snad líp než dneska," řekl novinářům Davídek. Jedním z absentujících byl i jeho známější krajan Petr Tatíček, který s bundesligovým klubem na sever Moravy ani nedorazil.

Ingolstadt byl dnes až na závěr druhé třetiny stínem mistrovského celku. Vítkovice mohly svého premiérového soupeře v Lize mistrů roznést mnohem výraznějším poměrem skóre.

"Určitě to nebylo tak, že jsme to vzali jako přátelák. Chceme být v této soutěži úspěšní. Ale nám to teprve začíná, hráli jsme zatím jen dva přáteláky proti Landshutu z druhé ligy a Grazu z EBEL ligy. Teď přicházejí kvalitnější soupeři. Teprve se do toho dostáváme. Vítkovice dnes byly lepší," řekl Davídek.

Německý celek na dnešním utkání stěží našel nějaká pozitiva. "Všechno se točilo kolem faulů. My byli vyloučeni snad desetkrát, to je dvacet minut čistého času, což je hodně. Byli jsme o hodně pomalejší, oni byli rychlejší na puku. Možná nám ty zápasy chyběly, oni toho mají více v nohách," uvedl Davídek.

Ingolstadt se zápasem protrápil k porážce 1:5. Překvapil však skupinkou vytrvale fandících čtyřiceti příznivců, kteří do 720 kilometrů vzdálené Ostravy za mužstvem přijeli. "Divil jsem se, že přijelo tolik fanoušků. Ale jaký bude o tu soutěž zájem u nás doma, to zatím nevím," řekl Davídek.

Přestupem do Ingolstadtu udělal zatím největší krok ve své hráčské kariéře. Držitel čtyřiceti extraligových startů ze Vsetína, Brna a Znojma strávil po odchodu z České republiky poslední tři sezony v druholigovém Landshutu, kam mu hodil přestupové laso sportovní ředitel Jiří Ehrenberger.

"Trénoval právě v Landshutu, zná mě a důvěřuje mi. Měl jsem ještě dvě ligové nabídky z Německa. Řešilo se to už v průběhu sezony, dřív, než Ingolstadt vyhrál mistra. O to těžší to je se tady začlenit do týmu, kluci jsou fakt dobří," řekl Davídek.

Jeho zápas necelých čtyřicet kilometrů od rodné Opavy si nenechala utéct celá Davídkova rodina. "I když se prohrálo, pro mě to byl úžasný návrat. Přišla celá rodina a viděla mě hrát. Sice jsem toho moc v utkání nenahrál, ale jsem rád," dodal Davídek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud