21. srpna 2014 • 21:47

Lecjaks i Rezek si připsali gólovou přihrávku v Evropské lize

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Young Boys Bern porazili v úvodním zápase 4. předkola Evropské ligy Debrecín 3:1. Český obránce Jan Lecjaks odehrál celý zápas a v 87. minutě přihrál na třetí branku Michaelu Freyovi. I útočník Jan Rezek si připsal asistenci a přispěl k remíze 1:1 Apollonu Limassol s Lokomotivem Moskva.


V 26. minutě našel Steffen přesným centrem záložníka Young Boys Raphaëla Nuzzola, který hlavou překonal brankáře Poleksiče. Domácí po úvodní brance ožili a v dalších minutách neustále útočili. V 39. minutě však Debrecín dokázal z ojedinělé příležitosti vyrovnat poté, co Lecjaks nechtěně přihrál útočníkovi Ibrahimovi Sidibému.

V druhé půli měl znovu více ze hry švýcarský celek a v 67. minutě jeho tlak vyústil v druhou branku: Renato Steffen zavěsil hlavou po Costanzově rohovém kopu. Na konečných 3:1 v závěru zápasu upravil devatenáctiletý Michael Frey, jenž využil přesného Lecjaksova rohu.

Apollon Limassol remizoval s třetím týmem minulého ročníku ruské ligy Lokomotivem Moskva 1:1. V 39. minutě dostal hosty do vedení Alan Kasajev a moskevský klub měl i nadále převahu. V 76. minutě byl však vyloučen Tigorev a Apollon po čtyřech minutách vyrovnal. Rezek, jenž do utkání nastoupil v 69. minutě za Meriema, po zemi přihrál Abrahamovi Gneki Guiému, jenž přehodil vybíhajícího gólmana Marinata.

V 87. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen Denisov a Lokomotiv dohrával v devíti. Domácí však dvojnásobnou přesilovku k rozhodující trefě nevyužili.

Příliš velké šance na postup nemá po úvodním duelu Trnava, jež na domácím hřišti prohrála s Curychem 1:3. Za švýcarský celek se třikrát prosadil Mohamed Amine Chermiti, jediný gól Trnavy vstřelil Ján Vlasko ve 14. minutě z penalty. Český útočník Martin Vyskočil v 85. minutě vystřídal právě Vlaska.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud