21. srpna 2014 • 22:32

Howard na čas končí s reprezentací a v Praze chytat nebude

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Dlouholetý brankář amerických fotbalistů Tim Howard si dává roční pauzu v reprezentaci a v září na přípravný zápas do Prahy nepřijede. Pětatřicetiletý rutinér se omluvil kouči Jürgenu Klinsmannovi s odůvodněním, že chce trávit více času s rodinou a dvěma dětmi.


Čeští fotbalisté přivítají tým USA 3. září. Howard je brankářskou jedničkou posledních sedm let a třikrát startoval na mistrovství světa včetně nedávného šampionátu v Brazílii. Od roku 2003 hraje v Anglii, nejprve chytal za Manchester United a nyní začal devátou sezonu s Evertonem.

V září 2015 je připravený poprat se o návrat do branky národního týmu. "Hraju za oceánem dvanáct let a chybí mi čas strávený s rodinou. Ta je teď pro mě hrozně důležitá," uvedl Howard v prohlášení. Klinsmann ho však varoval, že až se po roční pauze vrátí, bude muset dokázat, že si místo mezi tyčemi opět zaslouží.

Howard má na kontě v reprezentaci 104 zápasů. Jeho náhradníkem v americkém týmu je Brad Guzan, který také chytá v Premier League za Aston Villu. Třetím gólmanem na MS byl Nick Rimando z Realu Salt Lake.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud