22. září 2014 • 12:35

Pět fandů Neapole bylo zatčeno kvůli výtržnostem ve finále poháru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Čtyři dny po zápasu Neapole se Spartou v Evropské lize (3:1) zatkla italská policie pět fanoušků italského klubu kvůli výtržnostem, které provázely květnové finále domácího fotbalového poháru s Fiorentinou.


Příznivci SSC na Olympijském stadionu v Římě házeli na hřiště pyrotechniku a bouřili se kvůli incidentu, při němž byli před utkáním ve městě postřeleni tři fandové Neapole. Mezi fanoušky Neapole se rozšířila zpráva, že jeden postřelený muž zemřel, a proto usilovali o zrušení zápasu.

Třicetiletý Ciro Esposito, který byl zasažen při střelbě do hrudi, nakonec zraněním skutečně podlehl po téměř měsících v kómatu. Střílející člen ultras AS Řím Daniele De Santis byl zatčen den po utkání, policie událost stále vyšetřuje.

Jedním z pěti zatčených je i vůdce neapolských ultras Gennaro De Tommaso, nechvalně známý v italském fotbale pod přezdívkou Grázl Genny. Ten je obviněn mimo jiné kvůli tomu, že měl na stadionu tričko podněcující k fotbalovému násilí. De Tommasa zachytili fotografové, jak sedí na plotě v černém triku s nápisem "Propusťte Spezialeho". Antonino Speziale je fanoušek Catanie, který si od roku 2010 odpykává ve vězení osmiletý trest za zabití policisty při utkání s Palermem v roce 2007.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud