22. září 2014 • 21:14

Bosenský obránce Spahič se prý vrátí do národního týmu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Bosenský obránce Emir Spahič se prý rozhodl vrátit do reprezentace a pomůže národnímu týmu v dalších zápasech kvalifikace o postup na fotbalové mistrovství Evropy 2016. Čtyřiatřicetiletý bývalý kapitán, jenž se s reprezentačním dresem rozloučil po vyřazení mužstva v základní části mistrovství světa v Brazílii, se údajně nechal k návratu přesvědčit trenérem Safetem Sušičem.


Sušič se na obránce Leverkusenu obrátil na začátku září po domácí prohře Bosny v úvodním kvalifikačním zápase skupiny B s Kyprem. "Spahič mi před zápasem s Kyprem volal, aby nám popřál hodně štěstí, a já jsem mu volal hned po něm a požádal ho, aby se vrátil do národního týmu," řekl Sušič prostřednictvím bosenské fotbalové asociace.

Leverkusen je nicméně Spahičovou nominací na další kvalifikační zápasy překvapen. O jeho návratu do reprezentace prý totiž funkcionáři nic nevědí, podle pravidel UEFA ale hráč pozvánku do národního týmu nemůže odmítnout, jinak ho čeká trest na tři zápasy v klubu. "Zatím je moc brzy říct, jak budeme reagovat. Emir bude s naším vedením teprve hovořit," uvedl mluvčí klubu Meinolf Sprink.

Spahič, jenž za Bosnu odehrál 77 zápasů a dal tři góly, si podle Sušiče vzal čas na rozmyšlenou, než výzvu přijal. "Jeho odchod zanechal v našich zadních řadách velkou mezeru, mladí obránci navíc budou po jeho boku hrát mnohem lépe," věří Sušič. Kapitánskou pásku ale hodlá ponechat útočníkovi Manchesteru City Edinu Džekovi.

Bosnu, která duel s Kyprem 9. září prohrála 1:2, čeká v dalším kvalifikačním termínu 10. října zápas ve Walesu a o tři dny později přivítá doma Belgii. Ve skupině B bude hrát ještě s Andorrou a Izraelem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud