23. září 2014 • 13:35

Portugalskou fotbalovou reprezentaci převezme potrestaný Santos

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Portugalskou fotbalovou reprezentaci převezme bývalý trenér řeckého národního týmu Fernando Santos, přestože si odpykává osmizápasový disciplinární trest za chování na nedávném mistrovství světa. Devětapadesátiletý kouč nahradí na lavičce Paula Benta, který byl odvolán po prohře s Albánií v úvodu kvalifikace evropského šampionátu.


Santos dostal od FIFA trest za údajnou urážku rozhodčího v osmifinále světového šampionátu proti Kostarice, v němž Řekové vypadli po penaltovém rozstřelu. Kouč se prý několikrát provinil nesportovním chováním. Santos s tím ale nesouhlasil a proti svému potrestání se odvolal. Konečný verdikt by měl padnout tento týden.

Portugalský kouč se v Brazílii po skončení hrací doby a poté i po prodloužení dvakrát dostal do sporu s australským rozhodčím Benem Williamsem, když šel s realizačním týmem na hřiště udělit hráčům pokyny a dát jim napít. Sudí mu to prý zakázal, přestože všichni Kostaričané z lavičky na trávník mohli.

Když se pak Santos rozhodčího ptal, proč neměří všem stejným metrem, Williams ho vykázal z lavičky. Bývalý trenér Porta, Sportingu i Benficy Lisabon tak závěr zápasu, po němž mu vypršela smlouva u řeckého týmu, sledoval u televize.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud