23. října 2014 • 18:17

Trenér Dunga zavedl v reprezentaci zákaz náušnic a žabek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Žádné náušnice, kšiltovky nebo žabky. Taková pravidla budou muset podle trenéra Dungy v budoucnu dodržovat brazilští fotbalisté v reprezentaci. Autoritářským stylem proslulý kouč, jenž se národního týmu ujal v červenci po mistrovství světa, nechal rozeslat dopis s novým disciplinárním řádem všem hráčům.


V seznamu pravidel figuruje mimo jiné i zákaz používat mobilní telefony a tablety během společného stolování a při týmových poradách. Hráčům navíc doporučuje zpívat před zápasem hymnu a vyhýbat se jakýmkoliv politickým nebo náboženským prohlášením.

Dunga, jenž dovedl Brazílii v roce 1994 k titulu mistrů světa, podle svého vyjádření hráčům nic nezakazuje. Všichni jsou si ale prý vědomi toho, že ignorování daných pravidel pro ně může znamenat, že napříště vypadnou z nominace.

"Navrhli jsme ty věci kvůli lepší atmosféře. Vysvětlil jsem to hráčům a je jasné, že potřebují mít nastavené hranice. Každá organizace má svá pravidla," vysvětlil Dunga při zveřejnění nominace na listopadové zápasy s Tureckem a Rakouskem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud