24. října 2014 • 07:14

Trpká pachuť, řekl k řádění fanoušků Sparty trenér Lavička

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Jestli měl být čtvrteční zápas Evropské ligy mezi fotbalisty Slovanu Bratislava a Sparty reklamou na možnou federální ligu, o jejímž vytvoření se čas od času mluví, podle trenéra českého mistra Vítězslava Lavičky se příliš nepovedla. Zejména kvůli řádění fanoušků letenského celku.


Hostující příznivci totiž na stadionu Pasienky ve 41. minutě prolomili dvě bariéry a pronikli mezi domácí fanoušky. Řádění ukončil až zásah policejních těžkooděnců a utkání bylo na zhruba půl hodiny přerušeno. "Myslím, že plán na založení federální ligy to určitě ohrozí," řekl Lavička na tiskové konferenci po výhře Sparty 3:0.

"V tu chvíli jsem neměl pocit bezpečí," přidal letenský kouč. "Na příkaz delegáta a rozhodčích jsme byli staženi do předem určeného prostoru a tam jsme vyčkali na další rozhodnutí," uvedl Lavička v narážce na verdikt bezpečnostní komise UEFA, která nakonec nechala utkání dohrát.

"Vynucená pauza byla komplikace pro hráče na ploše i pro rozumné diváky. Snažili jsme se hráče udržet v koncentraci, ale nebylo to jednoduché," prohlásil. "Netušilo se, jestli se bude hrát, nebo ne. Měli jsme smíšené pocity, nevěděli jsme, jak rozhodčí s delegátem zareagují. Nakonec jsme rádi, že se pokračovalo a druhá půle přinesla zajímavý fotbal," dodal.

Spartu i Slovan teď velmi pravděpodobně čekají tvrdé tresty. "Je to velmi trpká pachuť, kazí to dobrý kredit obou klubů," řekl Lavička. Prý nevěděl, který tábor fanoušků problémy vyprovokoval. "Byl jsem tak vtažen do koučování, že jsem neměl čas dívat se, co se děje jinde. Je to kaňka," poznamenal.

Druhý zápas se Slovanem čeká Spartu za pouhé dva týdny v Praze a Lavička věří, že tentokrát se odehraje bez problémů. "Doufám, že se odehraje mezi tradičními rivaly jen na hřišti. Co jsi pamatuji, tak jsme si se Slovanem nikdy nic nedarovali, ale nepamatuji si, že by došlo k něčemu takovému jako dnes," prohlásil.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud