24. října 2014 • 10:00

Novým manažerem veslařské reprezentace se stal Vraštil starší

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Novým manažerem české veslařské reprezentace se stal Miroslav Vraštil starší. Ve funkci nahradí Přemysla Panušku, který se z pozice ústředního trenéra přesune na post hlavního metodika veslařského svazu. Vraštil starší bude zastřešovat přípravu reprezentantů do olympijských her v Riu de Janeiro 2016.


Vraštil starší je bývalým úspěšným reprezentantem. Zúčastnil se tří olympiád a jeho nejlepším výsledkem pod 'pěti kruhy' je páté místo z Moskvy 1980 na dvojce bez kormidelníka s Miroslavem Knapkem. V různých posádkách startoval i na ME a MS.

Po skončení aktivní kariéry se věnoval vedle veslování i triatlonu. V uplynulé sezoně spolupracoval s reprezentační skupinou trenéra Rudolfa Kopřivy, kterou tvoří zejména závodníci kategorie lehkých vah. Její součástí byl i jeho syn Miroslav Vraštil mladší, který společně s Jiřím Kopáčem dokázal vyhrát závod Světového poháru na lehké dvojce bez kormidelníka.

Vraštil starší již připravil první akci, příští týden by se v Račicích měli sejít všichni veslaři, kteří by v roce 2015 měli reprezentovat. "Podstatou je potkat se jako velký tým. Začneme společným mítinkem závodníků i trenérů, kde si řekneme spoustu věcí a na spoustu věcí odpovíme, a vše ukončí závěrečný mítink - zase společný," uvedl Vraštil na webu Českého veslařského svazu.

S veslaři i trenéry se zde chce domluvit na koncepci a podmínkách nominace na velké závody nadcházející sezony. Mistrovství světa v roce 2015 totiž bude hlavním nominační akcí na olympiádu v Riu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud